Туреччина знайшла нове родовище газу в Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Туреччина знайшла нове родовище газу в Чорному морі

Туреччина знайшла нове родовище газу в Чорному морі
Джерело:  online.ua

5 червня турецька влада офіційно заявила про виявлення великого родовища природного газу під час пошуку природних ресурсів в Чорному морі.

Джерело:  DPA

Туреччина заявила про відкриття нового родовища газу в Чорному морі

За словами турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана, бурове судно Fatih нещодавно виявило поклади газу обсягом 135 мільярдів кубометрів на газовому родовищі Сакарья.

Що важливо розуміти, наразі Анкара сконцетрована на розвідці енергоресурсів в Чорному морі. Держава, яка зіткуналася з проблемою нестачі власних енергоресурсів, вимушена імпортувати більшу частину своїх потреб. Як уже згадувалося раніше, Туреччина один з найбільших покупців російського природного газу.

Не можна також не згадати про те, що рік тому турецька влада офіційно заявила про відкриття свого найбільшого в історії родовища об'ємом 405 мільярдів кубічних метрів.

Як стверджує Реджеп Таїп Ердоган, головна ціль його команди полягає в тому, щоб вивести газ з цього родовища на внутрішній ринок починаючи з 2023 року, попри те, що раніше фахівці попереджали, що до початку видобутку може знадобитися кілька років і мільярди доларів інвестицій.

"Крім Чорного моря, Туреччина також займається розвідкою вуглеводнів у східній частині Середземного моря, через що виникає суперечка про морські кордони з союзником по НАТО Грецією", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

  • 4 червня очільник Кремля Володимир Путін заявив, що його команда планує протягом наступних 10 років наростити постачання газу в Європу на 50 млрд кубометрів. Окрім того, російський президент озвучив пропозицію Україні щодо газу.

  • Через кілька днів в Росії запускають об’єкти "Північного потоку-2" в Ленінградській області в тестовому режимі. Їх підготують до пуску газу в ФРН.

  • Спікер Кремля Дмитро Пєсков запевняє, що Росія не припинить транзит свого газу через територію України після запуску газопроводу "Північний потік-2": усі подробиці в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?