Туреччину у цьому році відвідала рекордна кількість українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Туреччину у цьому році відвідала рекордна кількість українців

Туреччину у цьому році відвідала рекордна кількість українців
Джерело:  online.ua

У цьому році Туреччину відвали рекордні 2 млн українських туристів. 

Джерело:  "Суспільне"

Українці обрали улюблене місце відпочинку

За словами голови Державного агентства розвитку туризму України Мар'яни Олеськів, у минулому році Туреччину через пандемію COVID-19 відвідало менше мільйона українців.

Це, ймовірно, викликане тим, що більшість країн закриті, як це було довший час. Такі, як країни Європейського Союзу, - підкреслила Олеськів.

За її словами, наразі українцям досить важко спланувати поїздку до країн Європи через пандемію COVID-19 та карантинні обмеження.

Однак за даними МЗС, Туреччина, незважаючи на поширення нового штаму Омікрон, залишається відкритою для українських туристів.

Олеськів нагадала, що для того, щоб потрапити до Туреччини необхідні:

  • сертифікат про вакцинацію, зроблений не раніше, ніж за 14 днів до приїзду до країни;

  • документ, що засвідчує, що особа перехворіла на COVID-19 протягом останніх шести місяців;

  • негативний результат ПЛР-тесту, зроблений не більш як за 72 години;

  • або негативний результат експрес-тесту на антиген за 48 годин до в'їзду.

За даними турістичних відомств Туреччини, ще до кінця року одну тільки Анталію відвідало порядку 9 млн людей.

Фото - Flickr.com

У порівнянні з минулим роком зростання турпотоку склало 164%.

Де можна відпочити в Україні

Щоб добре відпочити і побачити цікаві місця, не обов’язково їхати далеко. Поблизу Києва є чимало гарних місць, куди варто поїхати хоча б для того, щоб переконатися, що такі природні чудеса існують не тільки за кордоном, але і в Україні.

У селі Підгірці знаходиться озеро з блакитною і бездоганно чистою водою. Водойма знаходиться всього в 24 км від Києва — вона облаштована комфортними пляжами і зонами відпочинку. Берегова територія ділиться на платну і безкоштовну. У платну зону вхід коштує 50-100 грн (будні-вихідні).

Знайомство з Україною краще за все почати з відвідин Дівич-Гори, звідки відкривається прекрасний вид на Дніпро. У цьому населеному пункті є набережна і міський пляж, де можна чудово провести час в компанії друзів або з сім’єю. Прямо там можна орендувати яхту або човен і прогулятися по Дніпру або подивитися сусідні пам’ятки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?