Творець Dogecoin розкрив один із головних секретів монети
Категорія
Технології
Дата публікації

Творець Dogecoin розкрив один із головних секретів монети

Творець Dogecoin розкрив один із головних секретів монети
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що Dogecoin – це одна з найпопулярніших криптовалют у світі, хоча й була створена як жарт. ЇЇ творець Біллі Маркус вперше вирішив зізнатися, з якою метою він створював цю криптовалюту.

Джерело: Твіттер Біллі Маркус

Творець Dogecoin Біллі Маркус відповів, з якою метою була створена монета

Розробник звертає увагу на те, що переважну більшість монет-мемів створюють лише задля отримання фінансової вигоди. Однак Dogecoin, за словами Біллі Маркуса, не із цього розряду криптовалют.

Творець монети зізнається, що Dogecoin був створений "заради дурості та сатири" й його команда не мала жодних планів пов'язаних з цифровою монетою.

За іронією долі Dogecoin став популярним. На момент створення цього матеріалу вартість криптовалюти коливається на рівні 0,142124 долара, її ринкова капіталізація становить 18,90 мільярда доларів, - йдеться в повідомленні.

За словами Біллі Маркуса, він та Джексон Палмер, інший творець криптовалюти-жарту, нічого не заробили. Розробник звертає увагу на те, що Dogecoin не має централізованого податкового або маркетингового бюджету, як більшість токенів.

Фото — unsplash.com

До слова, нещодавно бізнесмен зізнався, що він продав усі цифрові монети Dogecoin ще 7 років тому майже за безцінь. Як стверджує сам Маркус, він покинув проєкт, оскільки спільнота почала сильно змінюватися та відходити від того, що було комфортно для нього - це також підтверджують інсайдери Insider.

Що важливо розуміти, нещодавно Dogecoin знову потрапив в епіцентр уваги. Відомий бізнесмен та винахідник Ілон Маск, який є давнім прихильником цієї цифрової монети, попросив McDonald`s додати токен до варіантів оплати у своїх закладах. У відповідь компанія McDonald`s заявила, що зробить це, коли виробник електрокарів Tesla почне приймати платежі в "grimacecoin".

Що потрібно знати про криптовалюту Dogecoin

Це валюта-мем, яку створили у 2013 році. Валюта названа на честь інтернет-мема Doge. Мем є фотографією собаки породи сіба-іну на прізвисько Кабос. Головною особливістю криптовалюти є швидкий період початкового майнінгу.

4 лютого 2021 Ілон Маск після перерви у два дні повернувся в Twitter з повідомленнями про криптовалюту-мем Dogecoin. За кілька годин ціна на валюту зросла на 75%.

Булран почався після того, як мільярдер опублікував фото ракети, що летить на Місяць, і після додав твіт з одним словом: «Doge».

Новий пост спровокував десятки тисяч ретвітів і призвели до зростання ціни на Dogecoin.

В травні криптовалюта із зображенням собаки сіба-іну досягла рекордної позначки. Вартість токена піднялася до піку в розмірі 74 цента.

Аналітики припускають, що скоро монета буде коштувати уже 1 долар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?