Творять дива. Українські медики провели надскладну операцію у прифронтовому шпиталі — фото
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Творять дива. Українські медики провели надскладну операцію у прифронтовому шпиталі — фото

Генштаб ЗСУ
Медики

У прифронтовому шпиталі медики дістали хвостовик міни з ноги бійця.

Українські медики творять дива

Нещодавно в одному з прифронтових шпиталів під час обстеження пораненого військового фахівці виявили в його тілі хвостовик міни. Його дістали без шкоди для українського захисника.

Уламок міни пошкодив магістральні судини ноги. Операційна команда без шкоди для пацієнта та медичного колективу дістала хвостовик і врятувала кінцівку.

Зараз самопочуття пацієнта стабільне. Фахівці Медичних сил готують його для подальшої евакуації», — йдеться у повідомленні. 

Чи важко буде військовим реінтегруватися в суспільство після повернення з фронту

Генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар розповів про ставлення суспільства до людей з ампутаціями та майбутню реінтеграцію військових.

Це вже буде частина нашого життя. І від цього ми нікуди не подінемося, ми бачимо таких молодих хлопців кожного дня, - каже Кухар про військових з ампутаціями.

Лікар вважає, що їх не потрібно жаліти, оскільки військові сприймають це дуже болісно.

 Нікого не жаліти, ставитися так, як, нічого не сталося у сприйманні цієї людини. І, звичайно, всіма силами підтримувати, очно, заочно, як хочете, задля того, щоб допомогти цим людям повернутися до нормального життя.

За словами лікаря, на сьогодні є технології, які дозволяють людині відчувати себе повноцінним членом спільноти.

Це коштує великих грошей, але ж я вважаю, що держава не повинна на цьому економити в будь-якому випадку. Треба бути до цього готовим, як хочете. І морально, і фізично, і в будь-якому випадку. Повторю, тому що така війна, таке життя.

На думку медика, головним питанням буде сумісність тих, хто повернеться з фронту, з цивільними: наскільки вони зможуть бути разом чи в родинах, чи на роботі, чи ще якимсь чином.

Звичайно, підготувати кваліфікованих фахівців з досвідом — це не справа одного місяця чи одного року. Тобто всі будуть вчити, навчаться зараз і будуть вчитися паралельно з тими, хто буде потребувати такої допомоги. І це нормально, це реалія нашого життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?