Twitter перестав блокувати сторінки кремлівських чиновників — The Telegraph
Категорія
Політика
Дата публікації

Twitter перестав блокувати сторінки кремлівських чиновників — The Telegraph

Twitter перестав блокувати сторінки кремлівських чиновників — The Telegraph
Джерело:  online.ua

Соцмережа Twitter перестала застосовувати обмеження до облікових записів кремлівських високопосадовців, зокрема, до сторінки диктатора та військового злочинця Володимира Путіна.

Джерело:  The Telegraph

Чому Twitter зняв обмеження з акаунтів кремлівських високопосадовців 

За інформацією видання, тести, що проводились протягом минулого тижня, засвідчили, що акаунти кремлівських урядовців знову з'являються у верхній частині окремих результатів пошуку та рекомендацій щодо підписки.

Колишні керівники соцмережі повідомили журналістам видання, що явна зміна політики Twitter не могла бути випадковою.

Зокрема, обмеження були зняті зі сторінки диктатора Володимира Путіна, МЗС РФ та посольства РФ у Великій Британіії.

При цьому у квітні минулого року представники соцмережі обіцяли, що "не посилюватимуть або рекомендуватимуть урядові акаунти, що належать державам, які обмежують доступ до вільної інформації та беруть участь у збройному міждержавному конфлікті".

Там уточнювали, що нововведення негайно застосували щодо Росії.

Під керівництвом Ілона Маска Twitter перестав боротись з російською пропагандою

Після придбання мільярдером Ілоном Маском соцмережі Twitter, платформа фактично перестала боротись з російською пропагандою.

Пропаганда Кремля почала поширюватись у соцмережі майже без будь-яких обмежень. Це сталось через звільнення великої кількості працівників, які до цього модерували контент.

За час свого керівництва Маск вже встиг звільнити майже половину працівників Twitter.

Десятки нинішніх і колишніх працівників Twitter розповіли, що за останні місяці в соцмережі помітно почастішали випадки агресивної риторики, нападок тролів, розпалювання ненависті та женоненависництва, а також стало набагато більше пропаганди та інформаційних маніпуляцій від агентів іноземних держав.

Один із колишніх співробітників Twitter розповів журналістам, що він працював у команді фахівців, які відстежували пости та коментарі від так званих "агентів впливу" іноземних держав, які ведуть інформаційні кампанії з дискредитації демократії загалом, а також спрямовані проти конкретних дисидентів та журналістів.

За його словами, він та його колеги були завантажені повідомленнями, проплаченими іноземними державами, буквально щодня. Тепер із його колишньої команди звільнили майже всіх, а масштаби роботи скоротилися до мінімуму.

Зокрема, з команди пішли кілька ключових експертів, які займалися конкретними регіонами - так званими суб'єктами загрози: від Росії до Китаю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?