Ілон Маск повернув собі титул найбагатшої людини у світі – Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

Ілон Маск повернув собі титул найбагатшої людини у світі – Bloomberg

Ілон Маск повернув собі титул найбагатшої людини у світі – Bloomberg
Джерело:  online.ua

Ілон Маск повернув собі місце найбагатшої людини світу завдяки зростанню акцій Tesla на 70%.

Джерело: Bloomberg

Ілон Маск знову найбагатша людина у світі

Генеральний директор Tesla, SpaceX та Twitter Ілон Маск відтепер знову найбагатша людина світу. До цього цей титул ненадовго займав французький бізнесмен Бернар Арно.

Багатство Маска зумовлене майже 70% зростанням курсу акцій Tesla Inc. цього року.

51-річний Маск увійшов у 2023 рік втративши 200 млрд доларів, з власним капіталом у 137 млрд доларів, тому йому було важко повернути титул найбагатшої людини у світі.

Інвестори Tesla були стурбовані тим, що він приділяв занадто багато уваги Twitter, після придбання соцмережі у жовтні. Саме в цей час його виробник електромобілів зіткнувся з гострою конкуренцією в галузі.

У грудні Маск заявив, що планує піти у відставку зі своєї посади в соцмережі, як тільки знайде когось "достатньо дурного", щоб взятися за цю роботу.

Позиція Маска щодо України

Нагадаємо, що до цього Ілон Маск досить неоднозначно висловлювався у бік України. Зокрема про Революцію гідності, назвавши її “державним переворотом”, що викликало шквал критики у соцмережах.

Також користувачі соцмережі Twitter, яка підконтрольна Маску, зіштовхнулись з проблемою реєстрації у соцмережі, тому що вона була недоступна з українського номера телефону.

Трохи пізніше соцмережа оперативно розблокувала операторів і оголосила їм, що проблеми виникли через "зміни конфігурації маршрутизації".

9 лютого стало відомо, що американська компанія SpaceX, яка належить відомому бізнесмену, вирішила обмежити використання супутникового інтернету Starlink Збройним силам України.

Це сталося нібито тому, що вони використовують інтернет для управління безпілотниками з метою ударів по позиціях російських військових в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?