Сигнал Росії. У Балтійському морі стартували масштабні навчання НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Сигнал Росії. У Балтійському морі стартували масштабні навчання НАТО

Сигнал Росії. У Балтійському морі стартували масштабні навчання НАТО
Джерело:  online.ua

9 вересня офіційно стало відомо, що члени-країни НАТО розпочинають великі морські навчання "Північне узбережжя" біля берегів Латвії та Естонії.

Джерело:  ERR

Масштабні навчання НАТО у Балтійському морі: що відомо

Як зазначає пресслужба Альянсу, під час двотижневих маневрів у Балтійському морі за участі близько 30 суден і до 3000 військових мають намір відпрацювати відбиття потенційного нападу Росії, а також контрудари.

Ба більше, бійці НАТО будуть тренуватися проводити десантні операції та удари з моря по суходолу.

За словами німецького віце-адмірала Яна Крістіана Каака, надійне стримування ворога вимагає наявності і оборонних, і наступальних спроможностей.

Ми надсилаємо Росії чіткий сигнал про пильність, – заявив він.

Окрім того, наголошується, що учасницями навчань стануть країни з акваторії Балтійського моря, включно зі Швецією, а також США, Канада, Нідерланди, Бельгія та Франція.

Варто звернути увагу на те, що від Штатів братиме участь 200-метрове десантне судно Mesa Verde, на борту якого можуть розмістити приблизно 800 морських піхотинців.

Німецький віце-адмірал назвав мету нових навчань НАТО

Якби заблокували Сувальський коридор (умовний "перешийок" на території Литви та Польщі, що розділяє Калінінградську область РФ і Білорусь) – а це досить легко, тому що там лише дві дороги та одна залізниця – у нас залишиться лише морський шлях і доведеться покладатися на нього, – наголосив Ян Каак.

За його словами, це перші навчання подібного масштабу під керівництвом найбільшого військово-морського з’єднання на Балтійському морі з нового штабу у Ростоку.

Офіційний Берлін, до прикладу, має намір довести, що цей центр може бути регіональним військово-морським штабом і керувати операціями Альянсу на Балтиці у разі конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?