У Байдена не виключають причетності Путіна до ліквідації Пригожина
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена не виключають причетності Путіна до ліквідації Пригожина

У Байдена не виключають причетності Путіна до ліквідації Пригожина
Джерело:  online.ua

За словами речниці Білого дому Карін Жан-П’єр, в адміністрації президента США Джо Байдена не виключають причетності кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна до смерті ватажка терористичної російської ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Джерело:   Sky news

Що відомо про позицію Білого дому щодо загибелі Пригожина 

Ми всі знаємо, що Кремль має довгу історію вбивства опонентів, - зазначає Карін Жан-П’єр

За її словами, США стежить за ситуацію навколо загибелі Пригожина.

Раніше у Штатах заявляли, що версія збиття літака засновника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина системою протиповітряної оборони є неточною.

Чому Пригожина таємно поховали в Росії 

За словами російського соціолога та журналіста Ігоря Яковенка, похорон ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина пройшов у закритому форматі, оскільки режим кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна хоче буквально стерти пам'ять про бутівника.

Основне завдання секретності полягає у тому, щоб не допустити трансляції… Тому що головне завдання сьогодні режиму  це стерти пам’ять про Пригожина. Протягом півтора року, роздмухуючи і створюючи міф про "великого полководця-патріота" Пригожина та про його "диво-багатирів" це справді зайшло в голови до якоїсь частини росіян, - пояснює Яковенко.

На його думку, похорон Пригожина все ж супроводжувався взводами та залпами і відповідав зірці "героя Росії", яка була у ватажка "вагнерівців". Проте все це зробили "по-тихому".

Докладено всі зусилля для того, щоб ніяка трансляція нікуди не потрапила, для того, щоб не розпалювати і не підтримувати ось цей міф про "великого полководця Пригожина", щоб не дозволити зробити з Пригожина знамено для руху критично налаштованих людей з числа турбопатріотів, - підкреслив Яковенко.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?