У Байдена підтвердили використання Україною касетних боєприпасів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Байдена підтвердили використання Україною касетних боєприпасів

У Байдена підтвердили використання Україною касетних боєприпасів
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки США при Білому домі Джона Кірбі, українські військові досить ефективно використовують отримані американські касетні боєприпаси.

Джерело:  Reuters

Що відомо про застосування ЗСУ касетних боєприпасів  

Ми отримали деякі початкові відгуки від українців, і вони використовують їх досить ефективно, - зазначив Кірбі.

Він додав, що касетні боєприпаси впливають на російські оборонні порядки і маневри. Кірбі стверджує, що Україна приступила приблизно протягом семи останніх днів до застосування поставлених США касетних боєприпасів.

Як поінформував анонімний співрозмовник виданню CNN, США все ще чекають новин від українських військових про те, наскільки ефективні боєприпаси на полі бою.

Військові армії РФ вже скаржаться на використання ЗСУ касетних боєприпасів  

Російські воєнні пропагандисти скаржаться, що ЗСУ почали застосовувати проти окупантів отримані від США касетні боєприпаси.

Відповідне відео застосування касетних боєприпасів українською артилерією опубліковано на одному з Telegram-каналів, що пропагує війну Росії проти України. Невідомо, де саме і коли було знято відео.

Зокрема, з'явилося відео з ліквідацією російського пропагандиста Михайла Лучина, ймовірно, з використанням касетних боєприпасів.

Лучин вів у Telegram пропагандистський канал "Миша на Донбассе", де було близько 23 тис підписників і де він поширював дезінформацію про ЗСУ.

Його ліквідувала 79 окрема десантно-штурмова бригада під Красногорівкою, повідомляють російські пропагандисти та українські джерела.

Відео знято з дрона, на ньому видно групу росіян, що йде полем.

Згодом по них "прилітає" снаряд, вцілілі окупанти намагаються тікати.

Вогонь по загарбниках триває, видно, як десятки зарядів "всівають" територію.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?