У Байдена пригрозили Кремлю щодо Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

У Байдена пригрозили Кремлю щодо Північного потоку-2

У Байдена пригрозили Кремлю щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

У Державному департаменті Сполучених Штатів підтвердили намір у майбутньому продовжити протистояння проти російського “Північного потоку-2”.

Джерело: Держдеп

За словами державного секретаря Ентоні Блінкена, офіційна Москва завдяки своєму амбітному газовому проєкту намагається підірвати колективну безпеку трансатлантичного об’єднання.

З цією тезою американський дипломат виступив під час телефонної розмови з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Гайко Маасом.

“Секретар Блінкен підкреслив прагнення США працювати з членами Альянсу та партнерами для протидії російським зусиллям, спрямованим на підрив нашої колективної безпеки, і в цьому ключі наголосив на протидії США трубопроводу “Північний потік-2”, - говориться у підсумковій заяві Держдепу з цього приводу.

Також між Блінкеном та Маасом відбулося обговорення надзвичайної важливості співпраці для подолання низки викликів. Їх пов’язують з політикою Китаю та Росії, зусиллями для зменшення ескалації на Близькому Сході, а також забезпеченням упорядкованого виведення військових підрозділів з території Афганістану.

Санкції проти Північного потоку-2

Американське видання Axios із посиланням на власні джерела проінформувало про відмову адміністрації президента Джо Байдена від санкцій безпосередньо проти компанії Nord Stream 2 AG чи її керівника Маттіаса Варніга.

Держдеп передбачає надіслати обов’язковий 90-денний звіт до представників Конгресу. В документах будуть перелічені суб’єкти, які прямо пов’язані з будівництвом потоку та повинні потрапити під санкції.

Джерела вказують, що дипломатичне відомство виступить із закликом до санкційного удару принаймні по декількох російських кораблях, які беруть участь у реалізації проєкту.

“Рішення вказує на те, що адміністрація Байдена не бажає скомпрометувати свої відносини з Німеччиною через цей трубопровід, і це підкреслює труднощі, з якими стикається президент Байден, поєднуючи дії з риторикою щодо жорсткішого підходу до Росії”, - додали журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?