В США розповіли про підготовку зустрічі Зеленського і Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

В США розповіли про підготовку зустрічі Зеленського і Байдена

В США розповіли про підготовку зустрічі Зеленського і Байдена
Джерело:  online.ua

Пані посол України в США Оксана Маркарова офіційно повідомила, що українське посольство в Вашингтоні та американське в Києві уже опрацьовують можливість зустрічі президентів Володимира Зеленського і Джо Байдена.

Джерело: "Укрінформ"

Що відомо про підготовку зустрічі Зеленського та Байдена

"Звичайно, працюємо - і ми, і наші колеги з американського посольства в Україні - над тим, щоби відбулася зустріч і візити як президента Зеленського до Сполучених Штатів, так і, сподіваюся, сьомий візит Джо Байдена в Україну", - наголосила українська дипломатка.

За її словами, команда Володимира Зеленського готова до всіх форматів двосторонньої зустрічі - не тільки в Україні або Штатах, а і в інших країнах, якщо така нагода виникне раніше.

"Ми однозначно відчуваємо величезну підримку від американських колег на всіх рівнях - від пезидента Байдена, держсекретаря Блінкена - ви всі бачили недавній візит до Києва... Тобто є безумовна і дуже потужна підтримка і напрацювання контактів на всіх рівнях", - підкреслила Оксана Маркарова.

Зеленський сам запропонував Байдену зустрітися

Ще 6 травня український лідер Володимир Зеленський звернувся до очільника Білого дому Джо Байдена з офіційним запрошенням. Він запропонував американському колезі нарешті зустрітися та обговорити усі злободенні питання.

На переконання глави держави, владі США необхідно долучитися до заходів Кримської платформи, перший саміт якої запланований на літо 2021 року.

“Кримська платформа — перший майданчик про допомогу Криму, про деокупацію нашого півострова. Я запросив президента Сполучених Штатів Америки і віцепрезидента”, — підкреслив президент України.

Окрім того, Володимир Зеленський вкотре подякував США за стійку підтримку України. Він назвав візит очільника Державного департаменту Штатів Ентоні Блінкена надзвичайно важливим сигналом в сьогоденних умовах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?