У Берліні заборонили демонстрацію українських та російських прапорів 8 і 9 травня
Категорія
Світ
Дата публікації

У Берліні заборонили демонстрацію українських та російських прапорів 8 і 9 травня

У Берліні заборонили демонстрацію українських та російських прапорів 8 і 9 травня
Джерело:  online.ua

Поліція Берліна заборонила показувати російські та українські прапори біля радянських меморіалів у Трептові, Тіргартені та Шенхольцер Хайде 8 та 9 травня.

Джерело: Berliner Morgenpost

У Берліні заборонили прапори України та РФ

Ці два дні в Берліні відзначатимуть 78-му річницю закінчення Другої світової війни в Європі.

У поліції зазначили, з метою забезпечення "гідного вшанування пам'яті загиблих воїнів тодішньої Радянської Армії" також заборонено звучання маршів і військових пісень навколо трьох меморіалів.

Також заборонено «вигуки, які в силу ситуації, що склалася, придатні для схвалення, прославлення або героїзації війни в Україні».

Акт пам’яті та поваги до цих меморіалів і меморіалів також має бути збережений на тлі російсько-української війни, що триває. Ця війна не повинна порушити шаблон у Берліні, особливо з огляду на символічну дату, поза межами демократичного дискурсу в конфліктах чи суперечках, - повідомили в поліції.

Як і минулого року, від заборони звільнені дипломати і ветерани Другої світової війни.

У Берліні вже забороняли українську та російську символіку

Нагадаємо, що у 2022 року також діяла така заборона. Це викликало критику з боку України, особливо тодішнього посла України в Німеччині Андрія Мельника.

Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила 8 та 9 травня носіння українських прапорів. Це ляпас Україні та ляпас українському народу. Це не лише свідчить про відсутність такту, а є катастрофічним політичним рішенням, - сказав тоді Мельник.

У Берліна пояснювали, що не хотіли, аби вшанування пам'яті Другої світової війни було затьмарене можливими конфліктами у зв'язку з нинішньою війною в Україні.

Минулого року у Берліні провели понад 50 заходів з нагоди 77-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?