У Білому домі нагадали про обіцянку України не використовувати західну зброю для атак по території Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі нагадали про обіцянку України не використовувати західну зброю для атак по території Росії

У Білому домі нагадали про обіцянку України не використовувати західну зброю для атак по території Росії
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки США при Білому домі Джона Кірбі, Україна обіцяла не використовувати отриману західну зброю для проведення атак по території Росії.

Джерело:  CNN

США не підтримують атаки по об'єктах на території Росії 

Кірбі зазначив, що представники адміністрації президента США Джо Байдена у приватних бесідах та офіційних заявах дали зрозуміти, що не підтримують атаки по об'єктах на території Росії.

Ми збираємося продовжувати давати їм те, що їм потрібно для самооборони і захисту своєї території, української землі, але ми не підтримуємо напади на Росію. Ми згодні з тим, що українці мають право на самооборону. Ми сказали, що не хочемо заохочувати або сприяти нападам всередині Росії, тому що ми не хочемо ескалації насильства понад ті масштаби, які вже обрушилися на український народ, - пояснив представник Білого дому.

Він також зазначив, що офіційні представники України обіцяли не використовувати надану США зброю для проведення ударів по території Росії.

Ми поставляємо системи українцям, і це важливий момент – вони самі вирішують, що вони збираються з ними робити. Вони запевнили нас, що не будуть використовувати нашу техніку для завдання ударів по Росії. Але щойно вона дістається їм, вона належить їм, - пояснив Кірбі.

Атака дронами по Москві тільки початок. Що кажуть українські військові 

За словами комбата 135-го батальйону 114-ї бригади ТрО ЗСУ Ігоря Шепетіна, підрозділи злочинної армії РФ у Бахмуті перебувають під постійним наглядом безпілотників української аерозвідки.

Військовий підкреслив, що дрони фіксують наразі перегрупування загарбників на цьому напрямку, але такої великої кількості техніки та особового складу, як раніше, наразі у ворога нема.

Шепетін зазначив, що ротація окупантів на Бахмутському напрямку значно впливає на інтенсивність боїв. Зокрема стрілецьких боїв майже нема, хоча продовжуються авіанальоти.

Комбат зауважив, що росіяни програли б у боях "автомат на автомат" у Бахмуті, але вони застосовували іншу тактику - знищувати "під нуль" будівлі, у яких займали оборону підрозділи ЗСУ.

Він підкреслив, що попри певне затишшя в районі Бахмуту, українські військові мають певні успіхи у просуванні.

Шепетін також із посмішкою прокоментував атаку дронів по Москві.

Це підіймає нам настрій, підіймає наш бойовий дух... Коли ми бачимо, що "Москва також не спить", я думаю, що це лише початок. Далі буде ще цікавіше... Ми будемо частіше передавати "вітання" на Москву, - наголосив військовий.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?