У Білому домі назвали дату зустрічі Зеленського із Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі назвали дату зустрічі Зеленського із Байденом

У Білому домі назвали дату зустрічі Зеленського із Байденом
Джерело:  online.ua

За словами радника президента США з питань нацбезпеки Джейка Саллівана, зустріч президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського має відбутись у Білому домі 21 вересня.

Джерело: брифінг Саллівана

Що відомо про зустріч Зеленського та Байдена у Білому домі 

Зазначається, що зустріч проходитиме після участі обох президентів протягом тижня у заходах високого рівня на полях Генасамблеї ООН.

Це буде їхня третя зустріч у Білому домі. Вона відбудеться у вкрай важливий час, коли Росія відчайдушно шукає допомоги в країн штибу Північної Кореї для своєї жорстокої війни в Україні, в українські війська ведуть контрнаступ, - підкреслив Салліван.

Представник Білого дому також оголосив, що на початку наступного тижня відбудеться чергове засідання Контактної групи з питань оборони України, відомого як формат "Рамштайн".

Що кажуть американські ЗМІ 

За  інформацією The Washington Post,

Зеленський також відвідає Конгрес США з метою домогтися від законодавців схвалення додаткової допомоги для України на суму 24 мільярди доларів.

Частина правого крила Республіканської партії США на чолі з Дональдом Трампом стверджують, що Штати дають Україні занадто багато допомоги й повинні зосередитися на внутрішніх пріоритетах.

Що каже сам Зеленський 

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що у другій половині вересня візьме участь у важливих міжнародних заходах.

Готуємось до важливих міжнародних заходів, які заплановані на другу половину вересня. Сьогодні провів кілька тривалих нарад щодо цього. Робимо все, щоб для України були вагомі результати і в нових оборонних пакетах від партнерів і в рішеннях міжнародних інституцій, - підкреслив глава держави.

 Зеленський також повідомив, що провів широку нараду з представниками правоохоронних та антикорупційних органів. Та зазначив, що Офіс президента разом з Верховною радою та урядом готують рішення, які наблизять до остаточного знищення олігархічно-корупційних впливів в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?