У Білому домі не виключили надання Україні ширшого дозволу на удари по РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі не виключили надання Україні ширшого дозволу на удари по РФ

Джейк Салліван
Джерело:  Голос Америки

За словами радника президента США Джо Байдена з нацбезпеки Джейка Саллівана, у Білому домі не мають однозначної відповіді стосовно зняття з України обмежень на використання американської зброї для ударів по РФ. 

Головні тези:

  • У Білому домі розглядається питання щодо зняття обмежень на використання американської зброї для ударів по Росії з боку України.
  • Адміністрація Байдена не має однозначної позиції стосовно цього питання, однак орієнтується на мінливі обставини у конфлікті між Україною та Росією.
  • США уважно стежать за потребами українських військових на фронті та вважають надання зброї критично важливим для підтримки України в війні проти Росії.
  • Очікується, що координація збройної підтримки України від США до НАТО забезпечить стійку допомогу українським військам при будь-якій адміністрації.
  • НАТО відіграє ключову роль у підтримці України на довгостроковій основі та є основою для надання допомоги українським військам.

Чи може адміністрація Байдена дозволити Україні вільно використовувати американську зброю для ударів по РФ

Салліван підкреслив, що це питання вже ставили президенту Байдену під час пресконференції за результатами саміту НАТО.

Тоді очільник Білого дому зазначив, що США уважно спостерігають за ситуацією в Україні і потребами українських військових на полі бою.

США проти зняття обмежень з України на удари по РФ
Джо Байден

Радник Байдена з нацбезпеки підкреслив, що зміна ситуації у розв’язаній Росією злочинній війні проти України змінює і пріоритети у підтримці з боку США.

Тож я не можу дати однозначної відповіді на це питання щодо майбутнього, - зазначив Салліван.

Однак він підкреслив, що наразі президент Байден виходить з того, що обставини змінюються.

Тож він дозволив наданою Україні зброєю, завдавати удари по території РФ поблизу кордону, коли Росія розпочала другий наступ у напрямку Харкова.

Якою зараз є позиція США стосовно застосування американської зброї для ударів по РФ

Проте поки що політика Байдена щодо далеких ударів по російський території не змінилася.

Також Салліван повідомив, що озброєння від США є критично важливим для цієї війни. Проте він не знає, якою буде політика ймовірної нової адміністрації.

Крім того, радник президента США з питань нацбезпеки вважає, що очікуваний перехід координації збройної підтримки України від США до НАТО забезпечить постачання допомоги українським військам при будь-якій адміністрації.

Він наголосив, що НАТО відіграватиме вирішальну роль і буде основою підтримки України "на довгостроковій, стійкій основі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?