У Білому домі попередили про новий наступ армії РФ на кількох напрямках
Категорія
Україна
Дата публікації

У Білому домі попередили про новий наступ армії РФ на кількох напрямках

У Білому домі попередили про новий наступ армії РФ на кількох напрямках
Джерело:  online.ua

За словами речника Ради нацбезпеки при Білому домі Джона Кірбі, у разі покращення погодних умов в Україні злочинна армія РФ може спробувати піти у наступ на кількох ділянках фронту.

Джерело: "Голос Америки"

Що відомо про загрозу нового наступу армії РФ 

Ми знаємо, що навесні, коли погода покращиться, а вона вже починає покращуватися, можемо очікувати, що росіяни захочуть піти в наступ на деяких ділянках, - заявив Кірбі.

Представник Білого дому підкреслив, що в США не має точної інформації та термінів ймовірних спроб наступу окупантів, тому Вашингтон намагається надати Україні максимальну військову допомогу.

Якщо вони приймуть рішення щодо власних наступальних операцій, вони б мали можливості їх провести, - підкреслив Кірбі.

За його словами, наразі українським військовим гостро необхідна бронетехніка, артилерія, системи ППО та відповідне матеріально-технічне забезпечення.

Він додав, що важливим є підтримка військових на полі бою їжею, водою та паливом, що є елементом безперервної роботи. Саме тому для США це теж є пріоритетом серед військової допомоги Україні.

Армія РФ використовує у Бахмуті ту ж саму тактику, що і Сирії 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що злочинна армія РФ, так само як і в Сирії, використовує у Бахмуті тактику випаленої землі.

Маляр зазначила, що наразі фіксуються спроби наступу армії РФ в районі Бахмуту, Мар'їнки, Авдіївки.

Заступниця очільника Міноборони наголосила, що ворог після провальних спроб прорвати оборону ЗСУ в районі Лиману знизив там свою активність, зазнавши численних втрат.

Там тривають обстріли позицій ЗСУ і відбувається перегрупування військ.

Маляр зазначила, що найзапекліші бої зараз відбуваються за Бахмут та Мар'їнку. Росіяни намагаються окупувати ці населені пункти.

Зокрема, на Бахмутському напрямку противник хоче витіснити українських захисників з позицій у Бахмуті.

Використовуючи так звану "сирійську тактику" тотальної руйнації будівель і споруди, ворог подекуди просувається за рахунок знищених об'єктів. Разом з тим, наші захисники здійснюють активні штурмові дії і не дають ворогові взяти місто під контроль. Крім того, противник постійно штурмує передмістя Бахмута, - підкреслила Маляр.

Вона також зазначила, що на Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни щосили намагаються втримати контроль над зайнятими рубежами та не допустити просування ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?