Буданов оцінив ризик повторного наступу росіян на Київ
Категорія
Україна
Дата публікації

Буданов оцінив ризик повторного наступу росіян на Київ

Буданов оцінив ризик повторного наступу росіян на Київ
Джерело:  online.ua

Голова ГУР Кирило Буданов впевнений, що загрози збоку Білорусі наразі немає та пояснив, яку роль країна відіграє у планах РФ.

Джерело: РБК-Україна

Чи є загроза наступу на Київ з Білорусі

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що основна роль Білорусі у російсько-українській війні полягає у наданні майданчику для підготовки ЗС РФ.

За його словами, Росія використовує територію Білорусі як полігон і нічого більше.

З військової точки зору це полігон. Оскільки російські полігони не дозволяють ту кількість військ, що є, одночасно тренувати, — зазначив Буданов.

За його словами, жодних загроз наступу з напрямку Білорусі зараз немає.

Ви знаєте, я був такий радий, що мені вже десь півроку ніхто це питання не ставив. Бо кожного разу, коли піднімався градус суспільної напруги, до мене всі бігли і казали: "Завтра білоруси атакують, що робити?". Я усім казав: "Ні, вони не атакують". Мені відповідали: "Ні, ви нічого не розумієте". І так було кожного разу. І тут ви знову про це. Ні, станом на зараз жодних загроз з того напрямку не існує", – розповів він.

Армія РФ провалила зимово-весняний наступ

31 березня 2023 року провалилася чергова спроба російського наступу. Росія перейшла до стратегічної оборонної операції з метою утримання захоплених територій.

Голова розвідки наголосив, що Росія перейшла до стратегічної оборонної операції. Їхнє завдання – це утримати захоплені території, зірвавши наступальну операцію України щодо їх звільнення.

Наступального потенціалу для проведення стратегічної наступальної операції у Росії станом на зараз нема і найближчим часом не буде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?