Чи готова армія РФ протистояти контрнаступу ЗСУ — прогноз аналітиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи готова армія РФ протистояти контрнаступу ЗСУ — прогноз аналітиків

Чи готова армія РФ протистояти контрнаступу ЗСУ — прогноз аналітиків
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських аналітиків, усі вцілілі повітряно-десантні війська РФ Кремль уже кинув в наступальні або оборонні операції в Україні. Окрім того, наголошується, що для наступу країні-агресорці знадобиться перекинути значні резерви. Наразі армія РФ виснажена та дезорганізована.

Джерело:  ISW

Аналітики оцінили шанси росіян зупинити контрнаступ ЗСУ

Характер розгортання російських військ по всій території України переконливо свідчить про те, що більшість наявних маневрених елементів усіх військових округів, а також основні уцілілі повітряно-десантні війська вже задіяні в активних наступальних або оборонних операціях в Україні.

За словами американських аналітиків, з метою проведення ефективних наступальних операцій росіянам доведеться стягнути значні резерви на будь-яку окрему вісь.

Однак, що важливо розуміти, загальний виснажений стан армії РФ і, очевидно, дезорганізована і фрагментарна структура розгортання на деяких напрямках, цілком можливо, будуть створювати значні перешкоди для перспектив Росії в обороні критичних ділянок фронту.

Як можуть далі розвиватися події на полі бою в Україні

Іноземні експерти прогнозують, що Збройні сили України зможуть провести скоординовану багатобригадну механізовану наступальну операцію з повним використанням 9 бригад.

Якщо припущення ISW виявляться невірними, то деякі з оцінок і спостережень також будуть невірними, а перспективи росіян утримати свої позиції будуть кращими, ніж представлені у звіті.

Окрім того, сили РФ, які зараз беруть участь у наступальних і оборонних операціях в Україні, є як регулярними, так і нерегулярними.

Згідно з даними аналітиків, цілком можливо, що більшість російських підрозділів по всій Україні є значно меншими за повну чисельність через втрати, понесені на попередніх етапах війни.

Також у ISW попереджають, що російські загарбники все-таки спробують завершити захоплення Бахмута до початку українського контрнаступу, якщо це можливо.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?