У Києві обговорюють можливість продовжити метро до військового меморіального кладовища
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві обговорюють можливість продовжити метро до військового меморіального кладовища

У Києві обговорюють можливість продовжити метро до військового меморіального кладовища
Джерело:  online.ua

Київська міська рада наразі обговорює з Кабміном продовження червоної гілки метрополітену до Биківні, де планують утворити військове меморіальне кладовище.

Джерело: заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час засідання Київської міської ради

Продовження метро у Києві

Пантелєв сказав, що будівництво метро прив'язується до Національного військового меморіального кладовища. Наразі є кілька варіантів сполучення кладовища з містом.

Перш за все обговорюють автобусний маршрут.

Завдання ставиться більше: проговорюється аж до подовження лінії метрополітену. Але це за умов наявного фінансування. Поки що ми говоримо, що від станції "Лісова", де буде приведена до ладу певна інфраструктура, буде рухатися шатл, - сказав він.

Наразі у Києві будуть станції "Мостицька" і "Проспект Правди" на зеленій гілці метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар.

У майбутньому влада хоче побудувати четверту гілку метро, яка б простягаляся від Троєщини до аеропорту Жуляни. На кінець 2021 року, за даними КМДА, було побудовано основні конструкції станцій "Суднобудівна", "Труханів острів" та "Затока Десенка".

Що відомо про військове меморіальне кладовище

Наприкінці осені у Биківні на Київщині планують відкрити першу чергу Національного військового меморіального кладовища.

До архітектурного комплексу увійдуть військове кладовище, музейний комплекс, ритуальна будівля та інші споруди для організації почесних поховань загиблих захисників.

У Биківнянському лісі вже є один заповідник - Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили», на території якого поховані жертви радянських репресій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?