У Білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України — ГУР

У Білорусі ховають найманців російських ПВК, які воювали проти України — ГУР
Джерело:  online.ua

В Білорусі ховають військових національних збройних сил, які підписали контракти з російськими ПВК та брали участь у війні проти України.

Джерело: ГУР

Білоруські найманці брали участь у війні проти України

У кількох населених пунктах Білорусі пройшли похорони військових, які зголосилися укласти контракти з російськими ПВК, - повідомили в ГУР.

Зокрема, жалобні заходи за загиблим солдатом-контрактником пройшли в місті Мар’їна гірка Мінської області (базується 5 окрема бригада спеціального призначення).

В Осиповичах Могилівської області (базується 51 змішана артилерійська група) ховали відставного офіцера та колишнього солдата-контрактника.

За інформацією ГУР, загалом участь у війні проти України непопулярна серед білоруських військових.

У військових частинах не проводиться серйозної агітації чи пропагандистських заходів.

Втім, відомо про випадки добровільного підписання контрактів з різними російськими ПВК. Основний мотив для цього – гроші, які обіцяють за участь у бойових діях на українській території.

Але після низки похорон та звісток про «зниклих безвісти» кількість охочих випробувати долю зменшилась, - повідомили в ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?