У Білорусі заблокували сайт online.ua та ще низку українських ЗМІ через "дискредитацію Лукашенка"
Категорія
Світ
Дата публікації

У Білорусі заблокували сайт online.ua та ще низку українських ЗМІ через "дискредитацію Лукашенка"

У Білорусі заблокували сайт online.ua та ще низку українських ЗМІ через "дискредитацію Лукашенка"
Джерело:  online.ua

Генпрокуратура Білорусі обмежила доступ до сайту незалежного медіа online.ua та низки інших українських ЗМІ. Причиною назвали спонукання білорусів до протидії владі й "дискредитацію" нелегітимного президента Олександра Лукашенка.

Джерело: Генпрокуратура Білорусі

Влада Білорусі злякалася сайту online.ua

Згідно з останніми даними, рішенням прокурора Вітебської області в Білорусі заблокували news.online.ua, hromadske.ua, glavred.info, spektr.press та tribun.com.ua.

На вказаних порталах розміщувалася інформація екстремістського характеру, що спонукає громадян до протидії державній владі Республіки Білорусь з огляду на ситуацію щодо ПВК "Вагнер", — йдеться в заяві педставників Генпрокуратури.

Фото - скриншот

У Мінську також цинічно брешуть, що на частині сайтів нібито повідомляли «неправдиві відомості, які дискредитують президента Республіки Білорусь».

Цілком можливо, що білоруському диктатору не сподобалося, як команда online.ua та інших українських ЗМІ висвітлювали заколот ПВК "Вагнера" та Євгена Пригожина у Росії 23-24 червня, а також участь самого Лукашенка у переговорах з ватажком вагнерівців.

Не можна також не згадати про те, що команда online.ua нещодавно представила документальний проєкт "Понівечене дитинство", у якому розповідається, що влада Білорусі також займається викраденням українських дітей.

Окрім того, команда нашого ЗМІ опублікувала потужне інтерв'ю з одним із лідерів білоруської опозиції, заступником очільника Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі та керівником Народного антикризового управління Павлом Латушко.

Чому важливо дивитися фільм "Понівечене дитинство"

Викрадення російськими загарбниками та білоруською владою неповнолітніх українців — одна із найсерйозніших та найболючіших проблем для нашого народу на тлі повномасштабної війни.

Точна кількість незаконно депортованих українських хлопчиків та дівчаток досі невідома, адже країна-агресорка активно продовжує вивозити діток з окупованих територій нашої країни.

У Москві не приховують, що викрали уже 744 тисячі дітей.

Станом на червень 2023 року українській владі вдалося повернути менш як 400 неповнолітніх українців.

У документальній стрічці "Понівечене дитинство" ви почуєте історії діток, які пережили полон, примусове вивезення в оздоровчі табори, а також розлуку з батьками під час так званих фільтраційних заходів.

У фільмі, який створила команда українського медіа online.ua до Дня захисту дітей, задокументовані свідчення діток про воєнні злочини Росії проти нашого народу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?