У більшості країн НАТО вичерпались запаси зброї для військової допомоги Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У більшості країн НАТО вичерпались запаси зброї для військової допомоги Україні

У більшості країн НАТО вичерпались запаси зброї для військової допомоги Україні
Джерело:  online.ua

Журналісти американського видання  The New York Times зазначають, що принаймні 20 з 30 країн-членів НАТО вже вичерпали власні запаси зброї для військової допомоги Україні у протистоянні окупаційній армії РФ.

Джерело: NYT

У країн НАТО вичерпуються запаси зброї для військової допомоги Україні

За інформацією видання із посиланням на інформацію від представника НАТО, решта з 10 країн-членів Північно-Атлантичного альянсу можуть і надалі надавати військову допомогу Україні. Зокрема, серед них: Франція, Нідерланди та Німеччина і Італія.

Вказано, що загалом країни НАТО вже надали Україні зброї на близько 40 мільярдів доларів, що приблизно дорівнює річному оборонному бюджету Франції.

Видання пише, що лише Франція передала Україні 18 гаубиць Caesar, а це приблизно 20% власної артилерії.

Разом з тим, Німеччина раніше заявляла, що майже вичерпала можливості для допомоги Україні, а Італія не планує нових постачань, повідомляв на початку листопада міністр оборони Гуїдо Крозетто.

Своєю чергою генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше цього тижня закликав країни альянсу наростити виробництво зброї для передачі Україні, оскільки НАТО вичерпало більшу частину запасів зброї та боєприпасів.

Він заявив, що таким чином кожна країни могли б до 2024 року збільшити витрати на оборону до 2% ВВП.

При цьому NYT пише, що росіяни також мають власні проблеми з поповненням в озброєнні.

Так, зараз вони використовують менше артилерійських снарядів, "але їх у них багато, навіть якщо деякі старі та менш надійні". Москва також намагається наростити військове виробництво і прагне купити ракети у Північної Кореї та більше дешевих безпілотників у Ірану.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?