У Бразилії відкрили гігантську статую Будди — видовищне відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Бразилії відкрили гігантську статую Будди — видовищне відео

У Бразилії відкрили гігантську статую Будди — видовищне відео
Джерело:  online.ua

У дзен-буддійському монастирі Ібірасу на півночі бразильського штату Еспіріту-Санто відкрили гігантську статую Будди. Вона досягає у висоту 35 метрів і перевершує за габаритами скульптуру Христа-Спасителя в Ріо-де-Жанейро.

Джерело: Globo

Гігантська статуя Будди створена з металу і бетону. Вона важить 350 т і на 5 метрів перевищує статую Христа-Спасителя на горі Корковадо, яка є візитною карткою Бразилії.

Зведення статуї завершилося ще в жовтні минулого року, духовне хрещення відповідно до основами буддизму - спеціальна церемонія за буддійським обрядом "відкриття очей" - відбулося в грудні. Офіційне відкриття було заплановано на квітень 2021 року, але його довелося перенести через пандемію коронавіруса. Тільки 28 серпня відбулося офіційне відкриття монумента.

Важливо відзначити, що статуя Будди ще до офіційного відкриття стала туристичною визначною пам'яткою. Вона привертає увагу всіх, хто проїжджає мимо. За даними монастиря, кожні вихідні пам'ятник відвідують по кілька тисяч туристів.

Гігантська статуя Будди в Ібірасу стала другою за величиною в світі - більше неї тільки статуя Будди з Лешаня в Китаї. Подивитися на одне з найвищих скульптурних творів в світі може кожен бажаючий безкоштовно. Вхід до статуї відкритий щодня.

Статуї в Бразилії

До речі, величезна статуя Будди і статуя Христа, що підноситься над Ріо-де-Жанейро - не найбільші в Бразилії. На північному сході Бразилії в штаті Сеара ще в 2014 році відкрили 45-метрову статую Фатімської Богородиці, а в 2010 році в штаті Ріу-Гранді-ду-Норте звели статую Святої Рити Кашийської висотою 56 м.

Однак найвищим пам'ятником в країні вважається встановлена 18 червня 2011 року в місті Барра-Велья в Ріу-Гранді-ду-Сул копія нью-йоркської Статуї Свободи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?