У Британії обмежили навчання військових ЗСУ через скарги місцевих жителів — The Times
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії обмежили навчання військових ЗСУ через скарги місцевих жителів — The Times

У Британії обмежили навчання військових ЗСУ через скарги місцевих жителів — The Times
Джерело:  online.ua

Кількість військових навчань на базі в графстві Кент на території Великої Британії була вимушено обмежена через скарги місцевих жителів на сильний шум та задимлення. 

Джерело: The Times

Що відомо про обмеження військових навчань ЗСУ на території Британії

Журналісти видання дізнались, що Міноборони Британії змушене було скоротити на третину кількість військових навчань українських військових на полігоні Лідда через скарги та обурення з боку місцевих жителів на сильний шум та задимлення.

У матеріалі видання зазначається, що обурені місцеві жителі почали надсилати скарги до міськради міста Лідд, вимагаючи вжити відповідних заходів.

У Міноборони Британії у відповідь на скарги погодились обмежити рівень шуму і скоротити кількість навчальних заходів на 30%.

Що відомо про позицію Міноборони Британії

За словами командира військової бази, підполковника Марка Пауелла, керівництво військової бази прагне підтримувати дружні стосунки із місцевим населенням, які скаржаться, що внаслідок вибухів в них дзвенять вікна та тремтять будинки.

Однак деякі місцеві жителі із розумінням ставляться до проведення військових навчань.

 80-річна Джун Бомонт, яка живе за кілька метрів від військової бази вже 35 років, наголосила, що українці захищають свою країну, і немає сенсу посилати на війну людей, які не навчені.

Якщо ви купуєте будинок або переїжджаєте на місце поруч з військовим містечком, чого ви очікуєте? Тиші? - питається місцева жителька.

Британські військові навчили 900 українських десантників операціям, підтримуючи зусилля Києва з проведення рейдів через Дніпро на окуповану Росією територію, тоді як українських танкістів навчили керувати танками Challenger 2.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?