У Британії створили компанію на ім'я херсонського гауляйтера Сальдо
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії створили компанію на ім'я херсонського гауляйтера Сальдо

У Британії створили компанію на ім'я херсонського гауляйтера Сальдо
Джерело:  online.ua

У Великій Британії було засновано компанію, названу на честь російського гауляйтера Володимира Сальдо, незважаючи на те, що він перебуває під санкціями Сполученого Королівства.

Джерело: The Gardian

У Британії створили компанію на ім'я підсанкційного гауляйтера Сальдо

Згідно з цією публікацією видання, компанію було засновано в листопаді минулого року, тобто через п'ять місяців після того, як Сальдо був включений до списку санкцій Британії. У червні 2022 року уряд Британії заморозив усі активи, що належать Сальдо на території Великобританії, і заборонив йому в'їзд до країни.

Відповідно, Британська влада звинувачує Сальдо в "просуванні політики та дій, які дестабілізують Україну та підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету чи незалежності України".

Проте з листопада 2022 року він значиться власником британської компанії Grainholding Ltd з адресою в районі Хаттон Гарден у центрі Лондона.

У документах компанії йдеться про те, що капітал Grainholding становить 1 млн фунтів стерлінгів, причому половина акцій належить Сальдо, а решта - іншому українцю.

Що відомо про діяльність Сальдо

Колишній мер Херсона, екс-нардеп Верховної ради та депутат Херсонської міськради. Після окупації Херсона російськими військами під час вторгнення перейшов на бік окупантів. Вже у червні заявляв, що отримав громадянство РФ.

У жовтні 2022 року став "т.в.о. губернатора Херсонської області".

СБУ повідомила про нову підозру гауляйтеру Херсонської області Володимиру Сальдо та ще семи колаборантам через сприяння передачі РФ ресурсів "Укрпошти".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?