Україна повернула з російського полону 44 людей
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна повернула з російського полону 44 людей

Україна повернула з російського полону 44 людей
Джерело:  online.ua

У середу, 26 квітня, відбувся черговий обмін полоненими. Україні вдалося звільнити з російського полону 44 захисників.

Джерело: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, керівник ОП Андрій Єрмак

На Батьківщину з полону повернули 44 людей

Серед них – 36 рядових та сержантів і 6 офіцерів. Це військові, прикордонники, нацгвардійці, моряки.

Люди захищали Маріуполь, Азовсталь, Херсонщину, билися з ворогом на Сході. Також ми звільнили двох цивільних, – повідомив керівник ОП.

За словами Єрмака, серед звільнених є поранені, яких ворог катував у полоні. Крім того, звільнено двох чоловіків, дружин яких раніше також росіяни тримали у полоні.

Наша команда, Координаційний штаб з питань поводження із військовополоненими, продовжуємо виконувати завдання президента Володимира Зеленського, яке звучало чітко: повернути додому всіх, – наголосив керівник ОП.

Звільнено з полону також військового хірурга, який оперував поранених у військовому шпиталі в Маріуполі та організував масову медичну допомогу. Одному зі звільнених, командирові відділення, загрожував так званий "суд" із ув’язненням на тривалий термін.

Україна та РФ близькі до обміну у форматі всіх на всіх

Генерал-майор Кирило Буданов зустрівся з представниками родин Захисників у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Він наголосив, що Україна продовжує працювати над обмінами полонених. Ця робота, за словами глави ГУР, ніколи не припиняється.

Зокрема, тривають перемовини щодо обміну “всіх на всіх”.

В інтерв’ю одному з видань Кирило Буданов відповідаючи на питання, чи реальний обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" зазначив, що Україна рухається в цьому напрямку.

Він підкреслив, що такий випадок є історичним, адже зазвичай усі обміни полоненими ведуться після завершення бойових дій.

Так, ми в принципі наближаємося до цього. Давайте, знову ж таки, подивимося в цифри. Станом на зараз вже обміняно більш ніж 2200 людей. Це безпрецедентний випадок у світовій історії. Ніхто такого не вів. Усі обміни йдуть після завершення бойових дій і ніяк не під час, – зазначив Буданов.

Повідомляється, що також зараз відбувається робота з окремих обмінів. Обмін 21 вересня, під час якого було звільнено 215 оборонців, готувався понад два місяці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?