У Британії виявили новий варіант коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Британії виявили новий варіант коронавірусу

У Британії виявили новий варіант коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Великій Британії зафіксували поширення в країні нового варіанту коронавірусу SARS-CoV-2 BA.2.86, що збіглось зі сплеском захворюваності на COVID-19. Цю інформацію уже підтвердило британське Управління з питань охорони здоров’я.

Джерело:  Управління з питань охорони здоров’я Великої Британії

Що відомо про новий варіант COVID-19

За словами іноземних науковців, новий варіант коронавірусу має велику кількість мутацій.

Згідно з останніми даними, у Британії зафіксували один підтверджений випадок BA.2.86 – у людини, яка в останні дні не виїжджала за кордон.

Вчені звертають увагу на те, що це вказує на певний рівень циркулювання вірусу в межах Великої Британії.

Що важливо розуміти, варіант поки є малодослідженим, а тому немає підтверджень його більшої заразності чи стійкості до імунітету.

Однак його також зафіксували в Ізраїлі, Данії та Сполучених Штатах на тлі зростання захворюваності на COVID-19.

Що ще відомо про ситуацію з коронавірусом у Великій Британії

Декілька днів тому група британських науковців озвучила попередження про те, що "з достатньою мірою впевненості" в Британії вже почалась нова хвиля захворюваності на коронавірус.

Вони також закликали знову носити захисні маски.

Як повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я, загалом у країні виявили понад 24,6 мільйона хворих на COVID-19, із них померли понад 228,6 тисячі.

Не можна також не звернути увагу на те, що протягом останнього тижня тільки в Англії кількість підтверджених випадків коронавірусу зросла на понад 18% і становить майже 6300.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?