У Брюсселі сформували "живий ланцюг" на підтримку членства України в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

У Брюсселі сформували "живий ланцюг" на підтримку членства України в ЄС

У Брюсселі сформували "живий ланцюг" на підтримку членства України в ЄС
Джерело:  online.ua

Напередодні оприлюднення висновку Єврокомісії щодо заявки України на вступ до ЄС активісти провели у Європейському кварталі Брюсселя акцію на підтримку надання Україні статусу країни-кандидата.

Джерело: Укрінформ

У Брюсселі пройшла акція на підтримку України

Активісти вирішили створити символічний живий ланцюг ЄС-Україна навколо будівлі Берламон Європейської комісії.

За словами організаторів, Україна перебуває на передовій боротьби за європейські цінності та мир у Європі. Щодня українці віддають свої життя за незалежність своєї країни та її європейське майбутнє, саме за ті європейські цінності, на яких заснований Європейський Союз.

Учасники заходу принесли прапори України та Євросоюзу та виголошували "Україна — це Європа". Мета акції — привернути увагу європейців до необхідності голосувати "за" статус кандидата для України.

Ми вважаємо, і керівництво Євросоюзу також вважає, що Україна є частиною європейської сім’ї, — зазначила очільниця Promote Ukraine Марта Барандій.

Вона впевнена у позитивному висновку Єврокомісії щодо заявки України, який має бути оприлюднено вже до кінця наступного тижня. Проте, за її словами, все ще існують певні побоювання щодо результатів голосування в Європейській Раді.

Ми багато спілкуємося з цього приводу, і чую дедалі більше позитивних відгуків навіть від скептичних партій, з якими ми спілкуємося і в Європейському парламенті, і в Бельгії, практично, всі вони вже підтримують Україну. Тому, нам треба ще трішки-трішки дотиснути – і ми вже майже кандидати, – сказала Барандій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?