У Брюсселі стартує саміт Східного партнерства
Категорія
Світ
Дата публікації

У Брюсселі стартує саміт Східного партнерства

У Брюсселі стартує саміт Східного партнерства
Джерело:  online.ua

Сьогодні в Брюсселі має відбутися саміт Східного партнерства, ключовими питаннями якого стануть пандемія COVID-19, міграційну криза на кордоні Білорусі, підвищення цін на енергію, питання розширення оборонного блоку НАТО, а також ситуація з нарощування російських військ на українському кордоні.

Джерело: cайт Євроради

Президент Євроради Шарль Мішель нагадав про важливість координації зусиль між урядами країн у сфері боротьби з пандемією та заявив ситуації з «вакцинним ваганням», яке нерідко лише сприяє стрімкому поширенню інфекції світом.

COVID-19 великою мірою залишатиметься у центрі нашої уваги. Поява нових варіантів нагадує нам, що ніхто не є у безпеці, поки не забезпечена безпека для всіх. Більше ніж будь-коли вакцинація, включаючи надання третіх доз, залишається нашим найкращим інструментом у боротьбі з пандемією.

– Шарль Мішель, президент Євроради

 Чільне місце мають присвятити також безпековим питанням. Йдеться про затвердження стратегії в цій сфері на ціле десятиліття та розвиток співробітництва з НАТО, яке залишається основою колективної оборони для країн-учасниць та для всієї європейської безпеки.

Ми також розглянемо російське військове нарощування вздовж кордонів України. Будь-яка подальша військова агресія проти України матиме масивні наслідки та високу ціну у відповідь.

– Шарль Мішель

 У зустрічі візьмуть участь лідери Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови й України. Білорусь зупинила участь у Східному партнерстві, але ЄС продовжує взаємодію із суспільством Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?