У Бундестазі закликали МЗС Німеччини до чіткості в питанні Nord Stream 2
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Бундестазі закликали МЗС Німеччини до чіткості в питанні Nord Stream 2

У Бундестазі закликали МЗС Німеччини до чіткості в питанні Nord Stream 2
Джерело:  online.ua

У німецькому парламенту вкотре пролунали заяви про те, що реалізацію російсько-німецького газопроводу в обхід України "Північний потік-2" варто перенести у випадку збройної агресії офіційної Москви проти Києва. Голова комітету Бундестагу із закордонних справ Норберт Реттген закликав очільницю МЗС Німеччини Анналену Бербок "визначити чітку позицію" щодо цього проєкту.

Джерело:  DW

Реттген, який вважається одним з ключових претендентів на посаду глави Християнсько-демократичного союзу (ХДС), який впродовж 18 років очолюваного Ангелою Меркель, каже:

Неможливо собі уявити, щоб "Північний потік-2" було введено в експлуатацію, якщо Росія справді нападе на Україну.

Зважаючи на приналежність Бербок до Партії Зелених, політичні аналітики неодноразово висловлювались про її потенційну підтримку блокування Nord Stream 2. Та попри рішуче відторгнення Зеленими проєкту, який розширює геополітичні інтереси Росії, очільниця МЗС потрапила не в найпростішу політичні кон'юнктуру. Все тому, що її партія, не має лідерських позицій в уряді. Натомість уряд перебуває під фактичним керівництвом Соціал-демократичної партії Німеччини, яка висловлюється за запуск російського газопроводу. Керівництво згаданого комітету Бундестагу вже не вперше нагадлав про стримувальні важелі проєкту "Північний потік-2" на випадок реалізації Росією її намірів щодо вторгнення в Україну:

У цій небезпечній ситуації вкрай важливо, щоб Захід мав єдину позицію і протистояв ескалації з боку Росії, погрожуючи жорсткішими економічними санкціями.

– Норберт Реттген, глава комітету Бундестагу з закордонних справ

При цьому Німеччина, на його думку, має продовжувати діалог із Росією. Але діалог "не повинен використовуватися у зовнішній політиці Німеччини як інструмент для прикриття бездіяльності". Реттген додав:

Наші міжнародні партнери справедливо очікують, що Європа активніше братиме участь у зовнішній і безпековій політиці.

Реалізація проєкту газопроводу Північний потік-2 є розширенням геостратегічного впливу Росії на європейському континенті. Українські дипломати закликають міжнародних партнерів до введення санкцій щодо проєкту і виходу з-під енергетичної залежності щодо РФ.

Читайте також:

  • В ЄС дали пораду Україні на випадок припинення транзиту газу Росією

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?