У Чехії чоловік побив двох українок після запитання, звідки вони
Категорія
Події
Дата публікації

У Чехії чоловік побив двох українок після запитання, звідки вони

У Чехії чоловік побив двох українок після запитання, звідки вони
Джерело:  online.ua

У Чехії чоловік напав на двох українок після того, як запитав їх, чи вони з України. Інцидент стався 13 серпня у місті Пласи на півночі Пльзенського краю.

Джерело: Novinky

У Чехії побили двох українок

Поліція вже розслідує інцидент. 34-річна Лілія та її на десять років старша подруга Тетяна розмовляли на узбіччі дороги, коли біля них зупинилася машина, з якої вийшов чоловік.

Ми ходили з дітьми на карусель. Потім ми з Лілією сіли на узбіччя й говорили. До нас під’їхала «Шкода Октавія» з причепом, чоловік за кермом запитав, чи ми з України. Потім він проїхав кілька метрів, залишив машину запущеною і повернувся до нас, – описала ситуацію Тетяна.

Водій запитав, чи вони з України, на що жінки відповіли ствердно. За словами Тетяни, чоловік спочатку почав на них лаятися, а потім накинувся.

Спочатку мене тричі вдарили по обличчю. Потім він почав тягнути мене за волосся, щоб підвести. Одразу він накинувся на Лілю, – описала Тетяна хід подій.

Вона скористалася моментом, коли зловмисник звернув увагу на її подругу. Вона швидко побігла до його машини і вийняла ключ із замка запалювання, щоб він не поїхав.

Я вже збиралася викликати поліцію, коли двоє інших чоловіків підійшли до мене ззаду і вдарили мене кулаком у спину, і я впустила ключ на землю. Тоді перший чоловік підхопив його, сів у машину та поїхав. Дві молоді дівчини та хлопець вже йшли до нас і викликали поліцію та швидку, тому що Лілія лежала на землі з обличчям у крові, - розповіла Тетяна.

Тетяна відбулася синцями. Вона передала поліції фото машини разом із номерним знаком і водночас детально описала нападника.

Лілія каже, що мало пам'ятає про напад. Відповідно до медичного висновку, у неї відкритий перелом щелепи, а також перелом вилиці та кісток носа.

За словами регіонального фельдшера Андреа Дівішової, її доставили швидкою допомогою до відділення невідкладної допомоги університетської лікарні Пльзень з порушенням свідомості.

Мотив нападу на українок

Самі українки, які через кілька тижнів після початку російської агресії втекли до Чехії з дітьми, не можуть пояснити мотив нападу.

Постраждалі жінки певною мірою пов’язують побиття з випадком зґвалтування українцем неповнолітньої дівчини у місті Пльзень.

Цей вчинок викликав величезний резонанс і посилення ненависті до українців. Ми були замкнені в гуртожитку і боялися виходити, - сказала Тетяна.

Читайте також:

  • У Франції росіянин побив двох українок через українську музику

  • Більше ніж на третину. Чехія зменшила пільги українським біженцям

  • Чехія розробляє програму для повернення українських біженців додому

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?