У депутата російської Держдуми знайшли 11 квартир у Києві
Категорія
Політика
Дата публікації

У депутата російської Держдуми знайшли 11 квартир у Києві

У депутата російської Держдуми знайшли 11 квартир у Києві
Джерело:  online.ua

Українські правоохоронці оголосили депутату російської Держдуми Дмитру Сабліну підозру за посягання на територіальну цілісність України. Під час обшуків у нього знайшли 11 квартир у Києві.

Джерело: Нацполіція

Російському депутату повідомили про підозру

Саблін народився 1968 року в Маріуполі Донецької області.

У 2022 році він був нагороджений медаллю «за отвагу» та «бойовою» медаллю «за звільнення Маріуполя» наказом так званого голови так званої «ДНР» Дениса Пушиліна.

Перед повномасштабним вторгненням як депутат теперішнього скликання державної думи РФ голосував серед інших депутатів про надання дозволу на ведення військ на територію України.

Йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110-2, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Йдеться про фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, та посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинені особою, яка є представником влади.

Окрім того, правоохоронці провели 8 санкціонованих Голосіївським судом м. Києва обшуків.

Під час обшуків виявлені та вилучені оригінали документів, що підтверджують наявність у Сабліна 11 квартир у місті Києві.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на цю нерухомість.

Хто такий Дмитро Саблін

Саблін є членом партії «Єдина Росія» і першим заступник голови Всеросійської громадської організації ветеранів «Бойове братство».

У серпні 2013 року Сабліну було присвоєно звання «Почесний громадянин Маріуполя», якого він був позбавлений у вересні 2014 року за «ведення антиукраїнської політики».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?