У Держдумі РФ відзначились новою цинічною брехнею стосовно України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдумі РФ відзначились новою цинічною брехнею стосовно України

У Держдумі РФ відзначились новою цинічною брехнею стосовно України
Джерело:  online.ua

Глава Держдуми РФ В'ячеслав Володін у черговій цинічній заяві, традиційній для кремлівських пропагандистів, знову почав стверджувати, що України нібито не існує. Країну, за його словами, захопили США та НАТО.

Джерело: РосЗМІ

Чому у Кремлі відмовляються визнавати суверенітет України 

Володін в черговий раз брехливо заявив, що офіційний Київ нібито не хоче вести переговори з Москвою через відповідні вказівки зі США.

України як держави не існує. Ця територія на сьогоднішній день - полігон для обкатки озброєння, яке поставляється всіма країнами НАТО. Влада в Україні абсолютно кишенькова. Всім керують радники з Вашингтона, з Брюсселя. Якщо говорити про Зеленського - це просто телеведучий. Причому з текстом, який йому напишуть, - заявив очільник Держдуми РФ.

За його словами, в Україні нібито відбувся держпереворот і влада нелегітимна.

Вони давно не представляють народ, захопили владу за підсумками держперевороту. Вашингтон там заправляє, і Вашингтон визначатиме, скільки триватиме війна, скільки загине українців. Для них жителі України - це витратний матеріал, - цинічно заявляє Володін.

На Росію очікує поразка в Україні

Президент України Володимир Зеленський у день вшанування пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу наголосив на тому, що на Росію у будь-якому випадку чекає поразку, їй не вдасться вкрасти ні український Крим, ні будь-яку іншу частину української землі.

Сотні тисяч людей були вигнані на чужину. Увесь народ позбавили рідного дому і намагалися стерти у Криму все, що нагадувало саме про нього. Усі в Україні зараз впізнають це зло, - наголосив глава держави.

Зеленський зазначив, що через роки, змінивши свої символи, але не змінивши своєї сутності, це зло повернулося, щоб так само знищувати людей.

Але цього разу ми його знищимо. Ми повинні це зробити. Що б не робила Росія, її агресію чекає поразка. Їй не вдасться вкрасти ані Крим, ані будь-яку іншу нашу частинку нашої держави. Це – наш із вами дім, - підкреслив президент.

Президент заявив про впевненість у тому, що Крим буде звільнено від російської окупації.

Прийде час, коли ми всі разом зможемо 18 травня зустрітись у впевненості – що у нашому Криму, у його квітучих садах та у гостинних домах є вільне життя, є теплі спогади бабусь і дідусів, є усмішки дітей. І немає єдиного – немає жодного сліду окупації. Так буде, - наголошує Зеленський.

Водночас, у своєму ранковому пості Зеленський зауважив, що цьогоріч два сенси об’єднані однією датою - 18 травня.

79 років тому у цей день радянська влада почала депортацію кримськотатарського народу. Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся. І житиме вільно, - підкреслив глава держави.

Президент розповів, що сьогодні, у День вишиванки, одягнув особливу сорочку – з вишитими орнаментами, які символізують єдність українського і кримськотатарського народів, символи їхньої сили і прагнення жити у своєму домі.

Хай цьогорічний День вишиванки в Україні стане нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша культура. Вічна памʼять усім нашим людям, чиї життя були забрані тоталітарними режимами! Шануємо наші народи, їхню силу та культуру, - підкреслив Зеленський.

Крім того, під час своєї промови президент наголосив, що 18 травня – не лише день трауру, а й день консолідації кримськотатарського народу заради відновлення своїх прав і повернення до рідного дому.

Ми робимо все, щоб додати до нашої спільної історії день нашої спільної перемоги, який відкриє надійний шлях додому для всіх наших людей і буде опорою свободи на всій нашій землі, - запевнив президент.

Він також запропонував створити повноцінний меморіал, який нагадуватиме про злочин проти кримських татар.

Також, за словами президента, для підготовки до реінтеграції півострова він підписав указ щодо Консультативної ради з питань деокупації та реінтеграції Криму та міста Севастополя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?