У Дії завершилося опитування про вихідний 8 березня. Відомі результати
Категорія
Україна
Дата публікації

У Дії завершилося опитування про вихідний 8 березня. Відомі результати

У Дії завершилося опитування про вихідний 8 березня. Відомі результати
Джерело:  online.ua

З’явилися результати опитування щодо того, чи варто лишати 8 березня вихідним днем. Більшість проголосувала "за" вихідний.

Джерело: Мінцифра

Вихідний 8 березня в Україні

Напередодні 8 березня у Дії було проведено опитування щодо того, чи варто залишити цей день вихідним, чи все ж таки він має бути робочим.

Голосування тривало з 28 лютого до 6 березня, проголосувати міг кожен охочий. Перед ухваленням законопроєкту будуть враховані результати опитування.

У більшості країн 8 березня — це звичайний робочий день, а от у пострадянських, зокрема і в Україні, — офіційний вихідний. Пропонуємо вирішити: залишити свято 8 березня вихідним в Україні чи зробити робочим днем, – заявили у Мінцифрі.

Усього українцям пропонувалося три варіанти відповідей:

  • Цей день має бути робочим;

  • Залишаємо вихідним;

  • Не можу визначитись.

Результати опитування

Сьогодні, 6 березня Мінцифра опублікувала результати.

За результатами опитування виявилось, що більшість усе ж не готова відмовитися від вихідного 8 березня, а саме понад 1,3 млн користувачів.

Більше 703 тисячі користувачів проголосували за те, щоб зробити 8 березня робочим днем.

110 тисяч не визначилися.

В Мінцифрі заявили, що опитування стало наймасовішим серед усіх 11 голосувань, які були реалізовані в Дії. У ньому взяли участь понад 2,1 млн українців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?