Мінцифри закликає світові компанії заблокувати продажі російської гри Atomic Heart
Категорія
Технології
Дата публікації

Мінцифри закликає світові компанії заблокувати продажі російської гри Atomic Heart

Мінцифри закликає світові компанії заблокувати продажі російської гри Atomic Heart
Джерело:  online.ua

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся з офіційним запитом до світових компаній, де закликав їх заблокувати продажі нової російської гри Atomic Heart.

Джерело: Михайло Федоров

Федоров закликав заблокувати продажі Atomic Heart

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до компанії Sony, Microsoft, Valve Corporation та Steam з офіційними проханнями заблокувати продажі російської гри Atomic Heart, яка, за його словами, романтизує СРСР.

Міністр сказав, що вірить, що жодна з компаній не підтримує кривавий режим, вбивства чи романтизацію комунізму.

Абсолютно новий рівень російської цифрової пропаганди – використання ігрової індустрії, – написав Федоров.

Зміст заяв щодо Atomic Heart

У своїх зверненнях він написав, що Міністерство цифрової трансформації високо оцінює заходи, вжиті компаніями для економічного тиску на Росію.

Однак Мінцифри пишуть, що мають “серйозне занепокоєння” щодо гри Atomic Heart.

Гра розроблена російською студією Mundfish, яка має російське керівництво та офіси.

Існує ризик, що гроші, виручені від купівлі гри, будуть перераховані до бюджету Росії, а отже, використані для фінансування війни в Україні.

Він підкреслив, що робота з російськими організаціями не відповідає політиці санкцій у вільних демократичних країнах.

Тематика Atomic Heart – окрема тема. У грі пропагується комуністичний режим та радянська символіка, що порушує українське законодавство.

Я вважаю, що Sony не хоче, щоб її вважали платформою, яка підтримує комунізм, навіть у такому футуристичному виконанні. Історія радянської Росії та її імперіалістичні посягання на інші незалежні країни призвели до вбивств сотень тисяч мирних людей. Не тільки зараз в Україні, а й в Молдові та Грузії. Відмовтеся від риторичного питання чи варто рекламувати залиті кров’ю символи, – закликав Федоров.

Також міністр зазначив, що розробники публічно не висловлювали своєї позиції щодо режиму Путіна та війни в Україні.

Тепер, як ніколи раніше лідери та бізнес у всьому світі повинні об’єднатися, щоб протестувати проти російського вторгнення та припинити фінансування війни всіма можливими способами. Інформаційний також. Сподіваюсь побачити вас на світлій стороні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?