У Мінцифри відреагували на часткове блокування Маском Starlink для ЗСУ
Категорія
Технології
Дата публікації

У Мінцифри відреагували на часткове блокування Маском Starlink для ЗСУ

У Мінцифри відреагували на часткове блокування Маском Starlink для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров відреагував на заяву SpaceX щодо нібито обмеження використання нашими військовими інтернету Starlink для управління дронами. За його словами, проблем з роботою терміналів "Старлінк" в Україні наразі не зафіксовано.

Джерело: "УП"

Федоров прокоментував часткове блокування Маском Starlink для ЗСУ

Дійсно, декілька місяців тому були зміни в функціонуванні geofencing. Зараз в Україні не спостерігається проблем з роботою терміналів "Старлінк". Сьогодні ми отримали перші кілька тисяч "Старлінків" в рамках нової партії з 10 тисяч терміналів від уряду Німеччини, - повідомив очільник відомства.

Окрім того, Михайло Федров не приховує, що вважає американського мільярдера та власника SpaceX Ілона Маска "одним з найбільших приватних донорів нашої майбутньої перемоги".

За його словами, Starlink дають можливість нашим воїнам рятувати тисячі життів, підтримуєть роботу енергетичної інфраструктури, дають змогу лікарям проводити складні операції, а також забезпечують інтернетом "пункти незламності".

Вклад компанії SpaceX, за нашими оцінками, це більше, ніж 100 мільйонів доларів. Сподіваємося на подальшу стабільну роботу "Старлінків" в Україні, - наголосив Михайло Федоров.

Що відомо про новий скандал навколо часткового блокування Starlink в Україні

9 лютого офіційно стало відомо, що американська компанія SpaceX, яка належить відомому бізнесмену та винахіднику Ілону Маску, вирішила обмежити використання Збройними силами України супутникового інтернету Starlink.

Це сталося нібито тому, що наші воїни використовують інтернет для управління безпілотниками з метою ударів по позиціях російських загарбників в Україні.

Президентка і головна операційна директорка SpaceX Гвінн Шотвелл стверджує, що команда Маска не хоче, щоб Starlink "використовували в якості зброї".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?