У домівці Байдена знайдено документи з грифом "таємно"
Категорія
Світ
Дата публікації

У домівці Байдена знайдено документи з грифом "таємно"

У домівці Байдена знайдено документи з грифом "таємно"
Джерело:  online.ua

У домівці американського лідера Джо Байдена знайшли партію документів з грифом "таємно". Цю інформацію уже підтвердила юридична команда Білого дому.

Джерело:  CNN

У Байдена вдома знайшли документи з грифом "таємно"

"виявлення урядових документів у Penn Biden Center у листопаді 2022 року та в тісній координації з Мін’юстом, юристи президента дослідили резиденції у Вілмінгтоні та Регобот Біч - інші місця, де могли опинитися документи часів віцепрезидентства Байдена, - мовиться у заяві.

За словами представників юридичної команди Білого дому, цей огляд завершився увечері 11 січня.

Окрім того, наголошується, що серед особистих і політичних документів, юристи виявили невелику кількість документів часів адміністрації Обами-Байдена з позначками таємності

Варто також зазначити, що усі ці документи знаходилися в резиденції у Вілмінгтоні - в гаражі та прилеглому приміщенні.

Як і у випадку з Penn-Biden Center, ми негайно сповістили Міністерство юстиції та подбали про те, щоб документи передали у розпорядження відомства, - стверджують юристи.

Уже 12 січня журналісти засипали американського президента запитаннями про нову знахідку та проханнями прокоментувати цю неоднозначну ситуацію.

Представники ЗМІ поцікавилися, як очільник Білого дому міг залишити таємні папери "у гаражі поруч з "Корветом".

Американський лідер відповів, що "Корвет" у гаражі, який замикається, тож це не те саме, якби вони лежали просто надворі".

Адміністрація Білого дому, відповідаючи на запитання журналістів, почала стверджувати, що продовжить співпрацю з Міністерством юстиції з метою повернення до архівів усіх документи.

Прессекретарка Карін Жан-П’єр не захотіла ділитися із медіа новими подробицями цієї скандальної справи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?