У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю: є провокації
Категорія
Україна
Дата публікації

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю: є провокації

У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю: є провокації
Джерело:  online.ua

Ситуація на кордоні з Білоруссю є напруженою, але повністю контрольованою. Загострення ситуації відбувається через спільні навчання РФ і Білорусі.

Джерело: Суспільне

Яка ситуація на кордоні з Білоруссю

По той бік кордону ми не відмічаємо чи переміщення техніки. Чи особового складу, чи підрозділів Росії, чи Білорусі. Однак ситуація залишається напруженою, - сказав речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, Білорусь продовжує посилювати свій кордон з Україною, під приводом нібито загрози з України.

Знаходяться деякі підрозділи в напрямку кордону з Україною. Кількість та характер дій — не змінюється. Ми бачимо нагнітання з боку Білорусі та Росії їхніми спільними навчаннями, - сказав Демченко.

Проте він додав, що на території Білорусі немає необхідного ударного угрупування для наступу.

За нашою інформацією частина або більша частина мають відправитися чи вже відправилися на схід України для посилення російських підрозділів, а в Білорусь зайде нова частина для навчання. Звісно, ворога не можна недооцінювати, бо ми бачимо як РФ тисне на Білорусь, - сказав він.

Речник ДПСУ підкреслив, що Україна укріплює лінію кордону, "щоб дати відсіч будь-кому, хто зайде з цього напрямку на територію України".

Наразі Білорусь створює провокації невеликою кількістю сил, щоб утримати українські сили на кордоні і вони не могли перейти на більш важливі напрямки.

У Держприкордонслужбі зазначили, що ситуація на лінії кордону залишається повністю контрольованою, але досить напруженою.

Україна ніколи не відкидала, що з напрямку Білорусі може відновитися вторгнення російських підрозділів, ми також бачимо, що РФ активно тисне на Білорусь, - сказав Демченко.

Нагадаємо, що РФ і Білорусь оголосили про проведення спільних льотно-тактичних навчань з 16 січня до 1 лютого.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?