У Дуди відреагували на скандал після публічних докорів Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

У Дуди відреагували на скандал після публічних докорів Зеленському

У Дуди відреагували на скандал після публічних докорів Зеленському
Джерело:  online.ua

Речниця адміністрації польського лідера Малгожата Папроцька звернула увагу на те, що питання, які стосуються Волинської трагедії, не повинні бути предметом "твітерної дипломатії". Такою була її реакція на скандал, який виник після докорів прессекретаря МЗС Польщі у бік українського лідера Володимира Зеленського.

Джерело: Polsat

У Дуди прокоментували скандал навколо Волинської трагедії

Малгожата Папроцька вирішила прокоментувати нові "дискусій", які розгорілося навколо теми Волинської трагедії. Сталося це після скандального допису речника МЗС Польщі Лукаш Ясіна.

Вона нагадала, що це питання уже обговорювали Анджей Дуда та Володимир Зеленський.

На її переконання, таку болючу тему вкрай важливо обговорювати на вищому політичному рівні, а не в соцмережах.

Ця тема присутня в переговорах між президентами Анджеєм Дудою та Володимиром Зеленським. Варто згадати промову Дуди в Києві та слова президента Зеленського у Варшаві. Тоді він сказав, що "кожна жертва заслуговує на гідне поховання". Ніхто не зробив стільки жестів за останні роки, як президент Анджей Дуда, починаючи з 2015 року, – наголосила Малгожата Папроцька.

Представниця Анджея Дуда не приховує, що досі існує проблема навколо розуміння цієї трагедії українцями та поляками.

Саме тому вона закликала до нових перемовин між офіційними Києвом та Варшавою.

Чому спалахнув скандал

Нещодавно речник МЗС Польщі Лукаш Ясіна почав наполягати на тому, щоб український лідер Володимир Зеленський попросив вибачення у поляків за Волинську трагедію.

Першим на це відреагував посол України в Польщі Василь Зварич. Дипломат звернув увагу на те, що будь-які спроби нав'язати українцям відчуття провини є неприйнятними.

Ми пам'ятаємо історію, готові до діалогу і взаємного розуміння, та водночас закликаємо до поваги та виваженості у заявах, особливо в складній реальності геноцидної російської агресії проти українського народу, – заявив Зварич.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?