У ЄС пропонують скасувати на рік всі мита і квоти на експорт з України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У ЄС пропонують скасувати на рік всі мита і квоти на експорт з України

У ЄС пропонують скасувати на рік всі мита і квоти на експорт з України
Джерело:  online.ua

27 квітня керівництво Європейської комісії озвучило пропозицію призупинити на рік імпортні мита на весь український експорт до країн Європейського Союзу.

Джерело: сайт ЄК

Євросоюз хоче скасувати на рік всі мита і квоти на експорт з України

Ця пропозиція, яка є безпрецедентним жестом підтримки країни у стані війни, також передбачає призупинення на один рік усіх антидемпінгових та захисних заходів ЄС щодо експорту української сталі" - йдеться на сайті ЄК.

За словами європейських політиків, цей крок суттєво допоможе збільшити експорт України до Євросоюзу і полегшити скрутне становище українських виробників та експортерів в умовах військового вторгнення Росії.

ЄС ніколи раніше не вживав таких безпрецедентних за своїм масштабом заходів з лібералізації торгівлі: надання Україні нульових тарифів, нульових квот на доступ до ринку ЄС...Ці заходи напряму допоможуть українським виробникам та експортерам. Вони додадуть довіри українській економіці та пошлють сильний сигнал, що ЄС зробить усе можливе, щоб допомогти Україні у скрутну годину, - виступив із коментарем з цього приводу віцепрезидент Єврокомісії та комісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс.

Офіційний Брюссель також підтвердив, що уже робить все можливе, щоб полегшити наземне перевезення вантажів, щоб допомогти вивозити українську продукцію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?