У Естонії вимагають відставки прем'єрки Каї Каллас через бізнес її чоловіка в Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

У Естонії вимагають відставки прем'єрки Каї Каллас через бізнес її чоловіка в Росії

У Естонії вимагають відставки прем'єрки Каї Каллас через бізнес її чоловіка в Росії
Джерело:  online.ua

В Естонії закликали прем'єр-міністра Каю Каллас піти у відставку після виявлення в її чоловіка Арво Халліка частки у російській транспортній компанії Stark Logistics, яка від початку злочинного вторгнення армії РФ в Україну вже заробила на поставках в Росії близько 1.5 млн євро.

Джерело:  DW

Що відомо про заклики до відставки Каллас 

За інформацією видання, одразу дві газети вже закликали прем'єр-міністра піти у відставку.

Однак низка ЗМІ більш обережно відреагувала на ситуацію.

Прем'єрці запропонували принести вибачення, або ж піти у відставку за умови отримання нового мандату.

Ні в середу, ні в четвер ми не почули відповідей. Немає жодних підстав вважати, що ми почуємо їх у суботу або неділю. Тому Postimees дає прем'єр-міністрці дружню рекомендацію почати збирати речі сьогодні й уникнути відставки з іще більшою ганьбою в майбутньому, - йдеться у заяві одного з видань.

У той же час на ситуацію відреагував президент Естонії Алар Каріс, який закликав Каллас надати пояснення стосовно ситуації.

Думаю, що громадськість чекає пояснень від прем'єр-міністрки. І після цього їй, напевно, доведеться подумати самій і поговорити зі своїми радниками про те, якими будуть подальші дії, - зазначив глава країни.

Що каже сама Каллас

Під час пресконференції Кая Каллас спростувала інформацію про ведення бізнесу її чоловіком після початку розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

За її словами, компанія Stark Logistics перестала працювати на території Росії через місяць після початку повномасштабної війни в Україні.

У той же час компанія продовжує надавати транспортні послуги на території Росії для свого партнера, фірми Metaprint.

Він вирішив припинити комерційну діяльність у вересні, тому що ми поговорили. Я пояснила, якою є ситуація і який вигляд це має з боку, - зазначила Каллас.

Очільники Міноборони, МЗС та МВС висловили довіру до Каллас, хоча й запропонували перейти до подальших роз'яснень. При цьому опозиція вимагає відставки посадовиці.

Це вкрай ганебний скандал, коли прем'єр-міністерка їздить усюди, представляючи себе великим другом України, вимагає від усіх закрити товарообмін і ділові відносини з Росією, як від інших країн, так і від естонських фірм, а її чоловік півтора року безперешкодно займається цим так, ніби це не стосується нашої прем'єр-міністерки, - висловив обурення депутат Рійгікогу Хенн Пиллуаас.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?