У Facebook назвали причини масштабного збою
Категорія
Світ
Дата публікації

У Facebook назвали причини масштабного збою

У Facebook назвали причини масштабного збою
Джерело:  online.ua

У компанії вважають основною причиною цього збою неправильне внесення змін до конфігурації, порушенні мережевого трафіку, тобто кількості даних, що переміщуються по мережі в певний час.

Джерело: Facebook Engineering

“Наші інженерні групи дізналися, що зміни конфігурації магістральних маршрутизаторів, які координують мережевий трафік між нашими центрами обробки даних, викликали проблеми, які перервали зв'язок. Це порушення мережевого трафіку зробило каскадий вплив на способи зв'язку наших центрів обробки даних, в результаті чого наші послуги були зупинені” – повідомили в компанії.

Зазначимо, магістральні маршрутизатори – це спеціальні пристрої так званого мережевого рівня, що відповідають за пошук і підбір найкращого маршруту в мережі. Саме за ним переміщаються потоки інформації до одержувача.

Основна причина цього збою також вплинула на внутрішні інструменти і системи, які Facebook використовує в повсякденній роботі, що ускладнило спроби швидко діагностувати і вирішити проблему.

"Ми розуміємо, який вплив на життя людей надають подібні перебої в роботі, і усвідомлюємо свою відповідальність за інформування людей про збої в роботі наших послуг. Ми приносимо вибачення всім постраждалим і працюємо над тим, щоб більше дізнатися про те, що сталося сьогодні, щоб ми могли продовжувати робити нашу інфраструктуру мережі більш стійкою "- йдеться в повідомленні.

Наразі сервіси соцмережі знову підключені до мережі, і компанія працює над тим, щоб повністю повернути їх в нормальний режим роботи.

Хронологія масштабного збою в роботі Facebook

  • О 16:40 за київським часом 4 жовтня 2021 р. соцмережа Facebook та її дочірні компанії, включно з Facebook Messenger, Instagram, WhatsApp стали недосяжними;

  • Масштабний збій по всьому світу тривав протягом семи годин;

  • Відключення перервало внутрішні комунікації Facebook, перешкоджаючи працівникам надсилати або отримувати електронні листи, отримувати доступ до корпоративного каталогу;

  • Співробітники компанії не могли увійти до будівель та конференц-залів компанії Facebook, користуючись електронними перепустками;

  • Відключення стало наймасштабнішим для Facebook з 2008 року. У день відключення акції компанії впали майже на 5 %.

Читайте також:

  • Facebook та Instagram перестали працювати в усьому світі.

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

  • Instagram провокує психічні розлади в підлітків — закриті дослідження Facebook.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?