У Франції на четвертий день масових заворушень затримали більше 1300 людей — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції на четвертий день масових заворушень затримали більше 1300 людей — відео

У Франції на четвертий день масових заворушень затримали більше 1300 людей — відео
Джерело:  online.ua

Французька поліція заарештувала понад 1300 осіб по всій країні під час четвертої ночі заворушень через вбивство поліцією підлітка.

Джерело: France 24

У Франції тривають протести через вбивство підлітка

Міністерство внутрішніх справ Франції повідомило в суботу, що 1311 людей були заарештовані по всій країні.

У відповідь на заворушення в містах по всій країні було задіяно 45 000 поліцейських за підтримки легкої бронетехніки та спецпідрозділів.

Загалом протестувальники підпалили 1350 транспортних засобів та 234 будівлі. На дорогах зафіксовано 2560 пожеж.

У французьких карибських територіях також спалахнули заворушення.

Найгірше ситуація на сьогоднішній день була у Французькій Гвіані, де влада заявила, що поліцейські потрапили під вогонь і що випадкова куля вбила 54-річного державного службовця, який був на балконі.

Друге за величиною місто у Франції Марсель є одним з найбільш постраждалих. Поліція повідомила, що бунтівники в центрі Марселя пограбували збройовий магазин і викрали кілька мисливських рушниць, але не набоїв. Одну особу заарештували.

Також мародерства відбулися у Ліоні та Греноблі. Протестувальники підпалювали автомобілі та смітники.

Президент Еммануель Макрон, який достроково покинув саміт ЄС у Брюсселі в п’ятницю, сказав, що міністерство внутрішніх справ мобілізує «додаткові засоби» для боротьби з насильницькими протестами.

Він закликав батьків взяти на себе відповідальність за неповнолітніх бунтівників, третина з яких були «молодими або дуже молодими».

Чому у Франції спалахнули протести

27 червня поліцейський застрелив 17-річного підлітка в паризькому передмісті Нантер. Він був за кермом «Мерседеса», коли його зупинили за порушення ПДР.

На відео інциденту видно, як двоє поліцейських стоять біля автомобіля, один них націлив зброю на водія. Чути голос: «Ти отримаєш кулю в голову». Тоді поліцейський стріляє, коли машина різко їде, перш ніж поступово зупинитися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?