У Франції під час масштабних протестів затримали понад 800 людей — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції під час масштабних протестів затримали понад 800 людей — відео

У Франції під час масштабних протестів затримали понад 800 людей — відео
Джерело:  online.ua

У Франції вже третій день тривають масові протести через вбивство поліцейським 17-річного підлітка. Під час заворушень вже заарештували 875 людей.

Джерело: France 24

У Франці третій день тривають протести

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен повідомив, що за ніч 30 червня було заарештовано 875 осіб.

Близько 40 тис поліцейських і жандармів разом з елітними підрозділами Raid і GIGN були розгорнуті в кількох містах протягом ночі.

Президент Франції Емманюель Макрон 30 червня достроково залишив саміт Європейського Союзу в Брюсселі і повернувся в Париж.

Макрон закликав батьків не пускати на вулиці дітей-бунтівників, заявивши, що деякі молоді люди, схоже, копіюють жорстокі відеоігри, які їх «одурманили».

Виступаючи на кризовій нараді міністрів, він сказав, що міністерство внутрішніх справ мобілізує «додаткові засоби» для боротьби з насильницькими протестами, засудивши «неприйнятну експлуатацію смерті підлітка».

Згідно з даними, наданими Макроном на початку кризової наради, загалом було пошкоджено 492 будівлі, спалено 2000 транспортних засобів і виникло 3880 пожеж.

Чому у Франції почалися протести

27 червня вранці поліцейський застрелив 17-річного підлітка в паризькому передмісті Нантер. Він був за кермом жовтого «Мерседеса», коли його зупинили за порушення ПДР.

Поліція спочатку повідомила, що він був застрелений після того, як їхав на своїй машині в поліцейських, але це суперечило відео, яке поширилося в соціальних мережах.

На відео видно, як двоє поліцейських стоять біля автомобіля, один них націлив зброю на водія. Чути голос: «Ти отримаєш кулю в голову». Тоді поліцейський, здається, стріляє, коли машина різко їде, перш ніж поступово зупинитися.

Протести спочатку почалися в Парижі, потім в Тулузі, Діжоні й Ліоні. Мітингувальники запускають феєрверки й петарди у правоохоронців, палять громадські споруди, закорема у Ліллі підпалили початкову школу та окружний офіс, а в Марселі – бібліотеку.

Поліція застосовує проти протестувальників сльозогінний газ та пластикові кулі.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?