У Франції вважають ембарго на російську нафту питанням кількох тижнів
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Франції вважають ембарго на російську нафту питанням кількох тижнів

У Франції вважають ембарго на російську нафту питанням кількох тижнів
Джерело:  online.ua

Заборона імпорту російської нафти стоїть на порядку денному країн-членів ЄС. Рішення можуть ухвалити протягом найближчих тижнів. Про це повідомив міністр економіки Франції Бруно Ле Мер.

Джерело: BFMTV

Країни ЄС хочуть домовитися про ембарго на нафту

Міністр економіки Франції нагадав, що йдеться про перше джерело валюти для Росії.

Це 700 мільйонів доларів фінансових ресурсів на день для експорту російської нафти. Тож скорочуючи імпорт, ви завдаєте великої шкоди російській силі, що є нашою метою. Тоді ми повинні об’єднати 27 країн-членів. Це сьогодні на столі. Для мене це більше питання тижнів, ніж місяців, — сказав міністр.

Нагадаємо, що ЄС імпортує з Росії приблизно третину нафти й до 40% природного газу. Україна не раз закликала запровадити ембарго на російські енергоресурси, щоб Москва позбулася важливого джерела фінансування. А проте, на такий крок поки пішли лише окремі члени ЄС.

ЄС у межах п'ятого пакету санкцій, ухваленого 9 квітня, погодив відмову від російського вугілля, але вона набуде чинності лише із серпня 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?