У Франції зафіксували рідкісну мутацію коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Франції зафіксували рідкісну мутацію коронавірусу

У Франції зафіксували рідкісну мутацію коронавірусу
Джерело:  online.ua

У місті Бордо, яке знаходиться у Франції, був зафіксований спалах "вкрай рідкісного" штаму коронавірусної інфекції. За словами представників місцевого санітарного відомства, йдеться про британський штам, який ще отримав додаткову мутацію.

Джерело: DW

Що відомо про новий рідкісний штам коронавірусу

Після повідомлення про виявлення рідкісного штаму коронавірусу місцева влада пообіцяла, що прискорить вакцинацію мешканців Бордо. Французькі чиновники також запевнили, що наразі ця "тривожна" ситуація знаходиться під контролем.

"У місцевому агентстві охорони здоров'я попросили якомога швидше почати вакцинацію всіх жителів району віком від 18 років. Наразі у Франції зробити щеплення можуть лише жителі з серйозними проблемами зі здоров'ям або старше 55 років", - йдеться в повідомленні.

Згідно з останніми даними, у Бордо відносно швидко послабили карантинні обмеження, проте невдовзі офіційно стало відомо про спалах рідкісного штаму коронавірусу.

Наразі виявили майже 50 випадків зараження мутацією коронавірусу. У всіх пацієнтів коронавірус протікає в легкій формі і госпіталізації вони не потребують.

"Виявлений в Бордо варіант коронавірусу є мутацією вже відомого британського штаму",- розповідають місцеві журналісти.

Вчені пояснили, чому коронавірус мутує

За словами науковців, коронавірус – це сукупність генетичного матеріалу, упакованого всередину білкової оболонки. Після того, як вірус РНК вступає в контакт з господарем, він починає створювати нові копії себе, які, відповідно, продовжують інфікувати інші клітини.

Варто звернути увагу на те, що віруси, особливо РНК-віруси, постійно мутують. Тобто від початкового варіанту утворюються окремі мікроорганізми. У кожного нового штаму є свої морфологічні та фізіологічні особливості.

Вчені запевняють, що це нормальне явище, оскільки в організмі віруси розмножуються, розвиваються та мутують таким чином, щоб мати можливість вижити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?