У Франції змінюють колір державного прапора
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції змінюють колір державного прапора

У Франції змінюють колір державного прапора
Джерело:  online.ua

У Франції прийняли рішення про зміну кольорової гами прапора. Президент Еммануель Макрон підписав указ про зміну синього відтінку на дещо темніший, умовно кажучи, морський відтінок. За попередньою інформацією, зміна відбулась з ініціативи операційного директора в Єлисейському палаці Арно Жоленса, але офіційно про це не повідомлялося. 

Джерело: Europe 1

Якщо заглибитись в історію питання, то стає зрозуміло, що  військово-морський флот Франції та багато офіційних будівель по всій країні завжди використовували темно-синій відтінок. Але в 1976 році за президента Жискара д'Естена французька держава ввела більш яскравий синій колір на триколорі, який збігався б із синім кольором прапора ЄС.

В Єлисейському палаці виникли деякі розбіжності щодо відтінку прапора, противники рішення стверджували, що новий відтінок конфліктуватиме з прапором ЄС. Вони також заявляли, що зміну кольору зможуть інтерпретувати як жест, спрямований проти ЄС, тоді як Франція з січня почне головувати в Євросоюзі.

Темно-синій відтінок на прапорі є посиланням на прапор Франції 1793 року. Оновлені прапори вже майорять над Єлисейським палацом, Національними зборами та Міністерством внутрішніх справ.

Нагадаємо, тиждень тому ми повідомляли, що французьке МЗС спростувало заяву глави російського дипломатичного відомства Сергія Лаврова про те, що Париж нібито залишив без уваги його пропозиції щодо підсумкового документа майбутньої зустрічі нормандської четвірки. Про це сьогодні під час спілкування з пресою заявила речниця МЗС Франції.

"Це не так. Франція і Німеччина відповіли на пропозиції Росії. Вони пропонують організувати міністерську зустріч у Нормандському форматі, але МЗС РФ відмовилося", — наводить її відповідь посольство Франції в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?