У G20 закликають Росію повернутись до зернової угоди
Категорія
Політика
Дата публікації

У G20 закликають Росію повернутись до зернової угоди

У G20 закликають Росію повернутись до зернової угоди
Джерело:  online.ua

Лідери країн G20 у спільній заяві закликали Росію повернутись до "зернової угоди" та принити розв'язану злочинну війну проти України. 

Джерело: пресслужба Євроради

G20 закликає Росію повернутись до зернової угоди 

Заклик був оприлюднений у Декларації "Заради планети, людей, миру та добробуту".

Зазначається, що лідери країн Великої двадцятки заявили про серйозну стурбованість впливом ситуації із війною в Україні на продовольчу та енергетичну безпеку та ланцюжки постачання і макрофінансову стабільність.

У декларації зазначається, що розв'язана Росією злочинна війна проти України негативно впливає на соціально-економічну ситуацію та гуманітарну допомогу, викликаючі страждання мирного населення.

Лідери наголосили на важливості стійкої продовольчої та енергетичної безпеки та закликали до зупинення атак на відповідну інфраструктуру, - йдеться у спільній заяві.

Як війна в Україні впливає на світову економіку

Крім того, лідери G20 наголосили, що війна ускладнює політичну ситуацію в країнах, особливо в найменш розвинутих, які ще відновлюються після пандемії COVID-19 та економічного спаду, що сповільнив рух до досягнення Цілей сталого розвитку ООН.

У декларації країни також висловили вдячність за зусилля Туреччини та за Стамбульські домовленості, які були досягнуті за підтримки ООН.

Ми закликаємо до їх повної, вчасної та ефективної імплементації з метою забезпечити негайне та безперешкодне доставляння зерна, продовольства та добрив з РФ й з України. Це необхідно, щоб відповісти на запит у країнах, що розвиваються, та у менш розвинутих країнах, особливо в Африці, - підкреслюється у спільній заяві.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?