У Гаазі почали оголошувати рішення у справі про збитий МН17
Категорія
Світ
Дата публікації

У Гаазі почали оголошувати рішення у справі про збитий МН17

У Гаазі почали оголошувати рішення у справі про збитий МН17
Джерело:  online.ua

Окружний суд в Гаазі проводить засідання у справі збиття пасажирського літака MH17 17 липня 2014 року у Донецькій області. Суд встановив, що літак збили з території "Л/ДНР", яка підпорядковувалася Росії.

Джерело: трансляція засідання

У Нідерландах оголошують вирок у справі про збитий МН17

Суд визнав версію обвинувачення, що саме Російська Федерація контролювала так звану "ДНР".

На основі підтверджених доказів, судді визначили, що літак MH17 був збитий із ЗРК "Бук" із тимчасово окупованого Первомайська.

Слідтство встановило імена перших чотирьох підозрюваних – Сергій Дубинський (позивний "Хмурий"), Ігор Гіркін (позивний "Стрелков"), Олег Пулатов (позивний "Гюрза"), Леонід Харченко (позивний "Крот"). Їм мають оголосити вироки.

У залі перебувають представники обвинувачення, захисту одного із обвинувачених – Олега Пулатова, рідні та близькі загиблих, представники засобів масової інформації.

Так, відчуття дуже змішані, я сподіваюся, що буде достатньо доказів для того, щоб підозрювані були осуджені та за все, що вони зробили. І я також сподіваюся, що це стане, так би мовити, кінцем всієї цієї історії. Навіть якщо доказів недостатньо, ми всі впевнені в тому, що вони це зробили, особисто ми це точно знаємо і знаємо що не може бути різнциці в тому, наскільки кожен з них окремо був залучений до цього, або у якій формі, - сказав у коментарі Суспільному Сандер Ессерс, який втратив брата з його дружиною та двох дітей у катастрофі.

Збиття пасажирського літака рейсу МН17

17 липня 2014 року у Донецькій області був збитий літак Boeing 777 компанії "Малазійські авіалінії". Він летів з Амстердама (Нідерланди) до Куала-Лумпура (Малайзія).

Загинули 298 людей – всі пасажири та екіпаж.

Протягом шести років розслідування проводила Об’єднана слідча група у складі України, Нідерландів, Малайзії, Бельгії та Австралії. Суди тривали 2,5 роки.

РФ своєї причетності до збиття Боїнга не визнає, і звинувачує Нідерланди у небажанні співпрацювати.

Вирок чотирьом підозрюваним не стане остаточним у судовому процесі, він буде продовжуватися, поки назвуть тих, хто безпосередньо запускав ракету з "Бука" і "замовляв" збиття літака.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?