У Гройсмана приготували нові санкції проти Росії: опубліковані деталі
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Гройсмана приготували нові санкції проти Росії: опубліковані деталі

У Гройсмана приготували нові санкції проти Росії: опубліковані деталі
Джерело:  news.liga.net

Міністр охорони здоров'я в уряді Володимира Гройсмана Уляна Супрун повідомила про те, що в її відомстві готують санкції проти російських медичних препаратів.
Про це Супрун заявила в інтерв'ю "Ліга.Новости", повідомляє ONLINE.UA.
Читайте також: Росіян "порадували" планом повної заборони сигарет
"Зараз ми подаємо зміни в указ президента, щоб ліки і медичні вироби, вироблені в Росії, потрапили під санкції. Щоб ті ліки, які все ще можна закуповувати, – заборонити. Це політичне рішення міністерства. Чекаємо рішення від президента і уряду", – підкреслила Супрун.
За її словами, зараз на офіційному рівні Україна не проводить закупівлі російських ліків.
"Всі наші держзакупівлі проходять через міжнародні організації. По-перше, вони вимагають відповідності кваліфікації ВООЗ, а більшість російських ліків не кваліфіковані. По-друге, російські виробники самі не виходять на відкриті тендери. Скільки їх ліків все ще зареєстровано в Україні? Багато. Але я не дозволяю перереєстрацію або нову реєстрацію ліків, вироблених або навіть запакованих і перевезених з Росії", – додала міністр.
Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Штати не знімуть санкції проти Росії до повного виконання Мінських угод і повернення окупованого Криму Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?